Normen & Waarden

Uitvoering ‘Dat schiet lekker op zo!’ bij SV Someren

10 november 19:45  Op vrijdag 4 november werd de humoristische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in de kantine op de Potacker. De voorstelling werd verzorgd door Stichting Positief Coachen, en ging over een coach die een positievere aanpak probeert bij de jeugdige sporters die hij onder zijn hoede heeft, waaronder zijn eigen zoon.meer »

Aankondiging jaarlijkse fietscontrole!

26 oktober 19:00  De nachten worden weer langer, regen en wind kortom het is weer belangrijk om goed gezien te worden. Daarom organiseert de Commissie Normen en Waarden in samenwerking met Veilig verkeer Someren de jaarlijkse fietscontrole. Op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november zullen de fietsen weer gecontroleerd worden op de verlichting. Een goed voor- en achterlicht op de fiets zorgt in het donker voor een kwart minder verkeersongelukken. Voor een paar euro heb je al een goede verlichting, zorg er dus voor dat deze tip top in orde is. De Commissie Normen en Waarden

Column Normen en Waarden

2 juli 13:15  ‘Heb je nog één wens? ‘Ja, ik hoop dat ik mijn zestiende verjaardag mag vieren’. ‘Daar kan ik helaas niet voor zorgen. Nou, sterkte dan en nogmaals bedankt voor je fijne aanwezigheid in mijn lessen’. Hij gaf me een hand en de vingers voelden aan al harde botjes met vel. Hij keerde me zijn rug toe en keek nog één keer om. Zonder te lachen. Er viel niets te lachen.meer »

Agressie, grensoverschrijdend gedrag en reacties

17 februari 20:15  Zojuist heb ik het boek ‘Het agressieparadijs’ naast me neergelegd. De ondertitel luidt ‘Wat we moeten doen om de verhuftering in Nederland te stoppen?’. In dit artikel wil ik me richten op een variatie: ‘Wat kunnen we doen om agressie op De Potacker te voorkomen en hoe kunnen we reageren als agressie zich voordoet?’. Het verzoek komt deze keer van Carola Kessels.meer »

Normen en Waarden: Voetbal en besturen

11 november 19:45  Een voetbalvereniging heeft besturen nodig want een club moet immers in de juiste richting varen. Je kunt zo’n club vergelijken met een groot schip dat vaart en vaart en de vaart erin houdt. Tijdens mijn studie bestuurskunde aan de universiteit van Sterksel werd steeds uitgegaan van maar twee mogelijkheden van besturen.meer »

Voetbal en besturen.

3 november 23:45  Een voetbalvereniging heeft besturen nodig want een club moet immers in de juiste richting varen. Je kunt zo’n club vergelijken met een groot schip dat vaart en vaart en de vaart erin houdt. Tijdens mijn studie bestuurskunde aan de universiteit van Sterksel werd steeds uitgegaan van maar twee mogelijkheden van besturen.meer »

Verloren spelers

30 april 14:15  In maart haalde ik het prachtige boek ‘SV Someren 75 jaar’ nog eens tevoorschijn. Bijna achterin stond en staat het jubileumelftal en ik vroeg me af waar ik de verloren spelers kon vinden. Verloren spelers? Dat zijn spelers die graag bij SV Someren hadden willen komen spelen maar door omstandigheden is dat niet gelukt. Soms lag dat aan hun karaktertrekken, aan bedenkelijke houdingen, aan hoge eisen die een speler stelde, aan onterechte verwachtingen, enz. Het bestuur, trainers, supporters en diverse andere leden zagen de komst van bepaalde spelers niet zitten. En ik zal de lezer uitleggen waarom het lidmaatschap niet doorging. Het negatieve wordt dus uitgelegd maar om een genuanceerd beeld te geven worden ook enkele waarden die immers ieder mens heeft, benadrukt. meer »

Normen en Waarden: Overtuigend leidinggeven

26 augustus 20:15  Een grote vereniging zoals SV Someren heeft ook een groot aantal trainers en leiders nodig.En gelukkig hebben we die! In dit artikel ga ik in op het meer bewust leidinggeven en het is met name gericht op de leiders en de trainers.Maar ook op de ouders die de jongste spelertjes helpen om hun weg te vinden. Omwille van de leesbaarheid gebruik ik alleen het begrip ‘leider(s)’ en daar worden dus ook steeds de trainers en ouders mee bedoeld. Meestal verloopt het leidinggeven aan een groep goed en onbewust wordt er daarbij gebruikgemaakt van een bepaalde volgorde die zorgt voor het bekwaam uitvoeren van het leidinggeven. meer »

Zondag 4 december 2022 - aanvang 14:00 uur Sportpark De Potacker
Deurne 1 (zon)