Normen & Waarden

Normen en Waarden: Overtuigend leidinggeven

26 augustus 20:15  Een grote vereniging zoals SV Someren heeft ook een groot aantal trainers en leiders nodig.En gelukkig hebben we die! In dit artikel ga ik in op het meer bewust leidinggeven en het is met name gericht op de leiders en de trainers.Maar ook op de ouders die de jongste spelertjes helpen om hun weg te vinden. Omwille van de leesbaarheid gebruik ik alleen het begrip ‘leider(s)’ en daar worden dus ook steeds de trainers en ouders mee bedoeld. Meestal verloopt het leidinggeven aan een groep goed en onbewust wordt er daarbij gebruikgemaakt van een bepaalde volgorde die zorgt voor het bekwaam uitvoeren van het leidinggeven. meer »

Normen en Waarden - Corrigeren

27 januari 20:15  Moeder Marie-José heeft elf kinderen, en als ze op een zaterdagmiddag ziet dat haar zoontje Stefan voorschiet in een rij die bij het snoep- en snackluik geduldig wacht, dan geeft zij op een duidelijke manier een correctie. ‘Stefan, thuis sluit je ook aan in de rij en hier wacht je ook op je beurt, begrepen?’ Stefan kan in beide elftallen correcties krijgen en hij wordt dan aangesproken op bepaald gedrag, bedoeld om verbeteringen in dat gedrag aan te brengen.meer »

Normen en Waarden - Attituden

7 december 16:30  Het waarderen van attituden. Korte inleiding. In een vorig artikel ben ik ingegaan op het geven van complimenten. Deze keer gaat het over de positieve grondhouding van iemand en daar hoort het laten blijken van waardering bij.meer »

Normen en Waarden: Complimenten

4 november 22:00  Gijs, een speler van de JO7, schiet een bal vanaf vijftien meter in het doel en trainer Broer Hilverda geeft Gijs daarvoor een compliment. Lonne, die tot dezelfde categorie behoort, zet het standbeen precies naast de bal en ze krijgt daarvoor van Harrie Boerekamp een pluim. Anton Linders en Eddie Jansen complimenteren een hele groep voor het opruimen van de ballen die zijn gebruikt. Zomaar enkele voorbeelden die op een woensdagmiddag op De Potacker te horen zijn. Of te zien aan het bekende duimpje dat omhoog gaat.meer »

NORMEN EN WAARDEN: Teambuilding, Hoe kun je in het begin van het seizoen bijdragen aan de sfeer in je team?

6 augustus 12:15  In het begin van een voetbalseizoen kun je als trainer en leider er voor zorgen dat jouw team eerder een eenheid gaat vormen. Je maakt dan dus een aanzet tot teambuilding. Die beginfase wordt ook wel forming (vorming) genoemd en je kunt in die fase veel invloed hebben en een stevig fundament leggen. Dat geldt in grote mate voor de jeugdspelers en voor teams die elkaar niet goed kennen.meer »

Informatieavond over drugs bij SV Someren

30 oktober 21:30  Op donderdag 11 oktober j.l. organiseerde de Commissie Normen en Waarden van SV Someren een informatieavond over het gebruik van drugs. Het ging hier niet om de koffie vooraf want daar zitten ook stimulerende middelen in, en ook niet om de glazen bier achteraf ook al kunnen die veel invloed hebben op een frisse geest en een gezond lichaam.meer »

Bericht namens de commissie Normen en Waarden