SV Someren 1 (zon) - EFC 1 (zon)

SV Someren 1 (zon) - EFC 1 (zon)

Someren 1 ontvangt nummer drie EFC

Ons eerste elftal speelt op zondag 19 maart tegen EFC uit Eersel. Het vaandelteam van EFC doet het onder coach Edwin Slagboom goed in de 1e klasse en staat momenteel op de derde plaats. De roodzwarten legden ZSV afgelopen weekend, net als Someren een week eerder deed, met 4-0 over de knie. De doelpunten kwamen op naam van Wuijts, Van Sambeeck, Hooyen en Van Heukelom.

Someren won de laatste wedstrijd met 3-2 van SV Minor. Na een uur spelen, keken de blauwwitten nog tegen een 0-1 achterstand aan. In het laatste half uur werd de snelle Mike Verdonschot ingebracht en dat bleek een gouden greep. Binnen tien minuten scoorde Koen de Louw twee keer met het hoofd en Thijs Martens bracht de voorsprong op 3-1 met een schot vanaf de middenlijn. In blessuretijd kwam Minor nog terug via een omstreden strafschop.

De statistieken wijzen uit dat EFC en Someren aardig aan elkaar gewaagd zijn. Dat de ploeg uit Eersel vier verliespunten minder heeft, is o.a. te wijten aan de heenwedstrijd, die Someren onfortuinlijk met 1-0 verloor. Al voor rust hadden de blauwwitten de wedstrijd moeten beslissen, maar een handvol doelrijpe kansen werden gemist. Niels Krekels deed het beter en bracht EFC tegen de verhouding in op voorsprong met een goed genomen vrije trap. In de stand kwam daarna geen verandering meer. Op grond van de eerste helft had Someren minimaal een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet zo zijn.

Zondag gaat de formatie van Tim van Seggelen proberen iets recht te zetten tegen EFC. Daarbij kan het de steun van veel blauwwitte supporters goed gebruiken. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Elst.