SV Someren 1 - De Valk 1 (zon)

SV Someren 1 - De Valk 1 (zon)

Someren speelt thuis tegen De Valk

De seizoensouverture van SV Someren eindigde afgelopen zondag niet volgens plan. In Oirschot lieten de blauwwitten voor rust een handvol kansen onbenut, terwijl de thuisclub uit de eerste kans na een half uur  wel meteen doeltreffend was.  Op slag van rust scoorde Koen de Louw nog wel de gelijkmaker, maar uiteindelijk

won Oirschot Vooruit de wedstrijd nogal fortuinlijk met 2-1.

Komende zondag krijgt Someren de kans om zich te herstellen van die onnodige nederlaag. Dat moet dan op eigen veld gebeuren tegen De Valk uit Valkenswaard, dat de competitie overtuigend begon met een ruime 4-1 overwinning op RKVVO Veldhoven. In de eerste helft  maakte de ploeg van interim-hoofdtrainer Huub Vermeulen meteen het verschil. Na rust kwam RKVVO terug, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Joran Vermeulen was met twee doelpunten de gevierde man op ’t Valkennest. Luc Nouwen en Robin Smets scoorden de overige treffers.

Someren kende in de voorbereiding een goede oefenserie en kwam ook verder in het bekertoernooi. Scoren was tegen Deurne en Heeze (beide 0-3) het probleem niet en het bekertreffen met Venhorst leverde zelfs zeven Somerense treffers op. Ook verdedigend hield de formatie van hoofdtrainer Tim van Seggelen regelmatig de nul. Op het middenveld blijft ’t voorlopig nog even zoeken naar de juiste samenstelling en interactie.

Hopelijk kan Someren tegen De Valk weer rekenen op de steun van een grote blauwwitte supportersschare. De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.