Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Someren- Koploper de Valk versloeg vorige week RKVVO met 4-1, maar slaagde er niet in om het Someren echt lastig te maken. De Somerense defensie met Nick de Louw aan het roer, stond als een huis. De thuisclub had het meeste balbezit en ook de beste doelkansen, maar halverwege stond er nog steeds een brilstand op het scorebord. Na rust luwde de blauwwitte aanvalsdrift een beetje, maar in de slotfase zorgden Koen de Louw en Luc Bouwmans er alsnog voor dat de punten in Someren bleven.

Na een aftastend begin kreeg Someren in de vijftiende minuut een vrije trap, gevolgd door twee doelkansen, die beide geblokt werden door de Valkenswaardse defensie. Halverwege de eerste helft liet Koen de Louw enkele verdedigers zijn hielen zien, maar zijn schot verdween over de kruising. Een minuut later kreeg Someren de allerbeste kans, toen Koen zijn teamgenoot Tim van den Boomen vrij voor het doel zette. De jeugdige aanvaller kon de keeper uitkappen of direct uithalen en koos voor het laatste. Helaas was zijn schot niet hard genoeg en doelman Verhoeven kon met een knappe safe een doelpunt voorkomen. Na een half uur moest ook Koen de Louw zijn meerdere erkennen in de doelman van De Valk. Net voor het rustsignaal was ook Niels Schweren dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop van de sterk spelende Max Sonnemans verdween rakelings over het doel. De Valk slaagde er voor rust één keer in om gevaarlijk worden, Someren-verdediger Wesley van den Boomen greep echter kordaat in.

Na rust speelde Someren minder nadrukkelijk op de aanval en de passing werd er ook niet beter op. Desalniettemin bleven de blauwwitten het meeste aanspraak maken op de overwinning. Koen de Louw schoot in de korte hoek van dichtbij recht op de keeper en een voorzet van invaller Justin Hoeben belandde keurig op het hoofd van Luc Bouwmans, die de bal maar half raakte en naast het doel kopte. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak: Een prima voorzet van Thijs Martens werd onhoudbaar binnengekopt door de vrijstaande Koen de Louw. Daarna werd een van de schaarse kansen van De Valk gemist door Joran Vermeulen, hij wist doelman Sil Joosten niet te verschalken. Kort voor tijd profiteerde Luc Bouwmans van de ruimte die de Valken weggaven. Hij reageerde het snelst op een afvallende bal en bracht de eindstand op 2-0.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans, Koen de Louw, Tim van den Boomen (62 Justin Hoeben), Thijs Martens.

Foto’s: Jan van den Broek

Zondag 21 april 2024 - aanvang 14:30 uur Sportpark De Potacker