SV Someren 1 (zon) - RKSV Minor 1 (zon)

SV Someren 1 (zon) - RKSV Minor 1 (zon)

Eerste elftal wil vormbehoud tonen tegen RKSV Minor

Op zondag 12 maart ontvangt Someren 1 het Zuid-Limburgse Minor.

Minor maakte het SV Deurne afgelopen zondag behoorlijk moeilijk. De Limburgers speelden verzorgd voetbal en waren dreigender. Nadat Minor enkele grote kansen gemist had, leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Kort voor tijd kwam de thuisclub alsnog op voorsprong en amper een minuut later scoorden ook de gasten. Zodoende nam Deurne na een moeizame wedstrijd toch nog een punt mee uit Nuth.

Someren speelde een uitstekende wedstrijd en won moeiteloos van hekkensluiter ZSV. Het eerste doelpunt kwam op naam van Thijs Martens, die voor het eerst sinds weken weer in de aanval actief was. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtige volley in de bovenhoek van Maico Meulen, die de 0-2 opleverde. De gebroeders Koen en Nick de Louw tekenden na rust voor de 0-4 eindstand. Someren straalde rust en zelfvertrouwen uit en wil dat zondag, als het even kan, weer laten zien tegen de nummer 12 van de ranglijst.

RKSV Minor besloot eind januari de samenwerking met haar nieuwe Belgische trainer te beëindigen. Gelukkig vond het bestuur al snel een interim-trainer in de persoon van Guido Leunissen. Hij  kent de club goed, nam het trainerschap vorig seizoen al over van Chris Burhenne en was in het verleden ook drie jaar hoofdcoach. „Ik heb altijd fijn bij Minor gewerkt, het is een fatsoenlijke club. Mijn verantwoordelijkheid ligt op het sportieve vlak; we moeten nog flink aan de bak om onszelf veilig te spelen.”

Ook Someren moet zondag flink aan de bak om de vijfde positie op de ranglijst vast te houden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Teun Martens uit Luyksgestel.

De laatste thuiswedstrijd tegen Minor was op 30 oktober 2016 (uitslag 0-0).