SV Someren 1 - Volharding 1

SV Someren 1 - Volharding 1

Someren ontvangt koploper Volharding op De Potacker

Op zondag 6 november is koploper Volharding de tegenstander van SV Someren. In het vorige decennium speelden beide teams zes keer tegen elkaar en telkens eindigde het seizoen voor de blauwwitten in ofwel degradatie of een kampioenschap.

In 2010-2011 werd Someren kampioen, nadat het twee keer van Volharding gewonnen had. In 2014-2015 wonnen beide teams hun nacompetitiewedstrijd in eigen huis, maar werd Someren in Vierlingsbeek via strafschoppen uitgeschakeld, met degradatie als gevolg.
De laatste onderlinge wedstrijden werden gespeeld in het seizoen 2016-2017. Someren won beide wedstrijden en Volharding degradeerde rechtstreeks. De Somerenaren degradeerde enkele weken later trouwens ook via de nacompetitie.
Er zijn nog meer overeenkomsten, want vorig seizoen promoveerden beide teams weer naar de 1e klasse.

Volharding had afgelopen zondag het geluk van een koploper. De roodwitten van trainer Jan Pruijn wonnen fortuinlijk met 2-0 van ZSV, dat inmiddels de rode lantaarn in handen heeft. De ploeg uit Zeilberg speelde veertig minuten met tien man nadat de keeper aan de noodrem moest trekken. Toch kregen de gasten de meeste en de beste kansen. Goudhaantje bij Volharding was topscorer Vincent Buijssen, die beide treffers voor zijn rekening nam. Hij en aanvoerder Mark Blenckers zijn de geroutineerde dertigers in het elftal.

Someren was minder gelukkig in de vorige wedstrijd tegen EFC. Voor rust kregen de aanvallers een handvol opgelegde kansen, maar de bal wilde er niet in. Tegen de verhouding in kwam de thuisclub op 1-0. Na rust hield EFC-doelman Theuws zijn team op de been en dus verloren de blauwwitten geheel onnodig en zakten af naar de achtste plaats op de ranglijst. Teleurstellend, want de equipe van coach Tim van Seggelen was tot nu toe in alle wedstrijden beter of minstens gelijkwaardig aan de tegenstander. De verdediging van Someren is de minst gepasseerde en er worden wekelijks diverse kansen gecreëerd. Als die mogelijkheden (net als vorig seizoen) wél worden benut, dan kunnen de blauwwitten winnen van alle tegenstanders, ook van de koploper.

Eerdere resultaten:

2010-2011    Someren-Volharding  3-0              Volharding-Someren  0-1

2014-2015    Someren-Volharding  2-0              Volharding-Someren  2-0

2016-2017    Someren-Volharding  3-0              Volharding-Someren  0-1

De laatste thuiswedstrijd tegen Volharding in december 2016 eindigde in een 3-0 overwinning voor Someren.