BSV Limburgia/Kamerland 1 (zon) - SV Someren 1 (zon)

BSV Limburgia/Kamerland 1 (zon) - SV Someren 1 (zon)

Someren speelt om des keizers baard tegen BSV Limburgia

Wekenlang leek SV Someren uitzicht te hebben op het bereiken van de nacompetitie voor promotie, maar na drie nederlagen op rij is er weinig eer meer te behalen voor de blauwwitten. Afgelopen zondag gaf Someren een riante voorsprong uit handen tegen kampioen Wittenhorst. Halverwege stond de ploeg van coach Tim van Seggelen nog op een 3-0 voorsprong. Na rust verdween de spirit bij Someren en Wittenhorst kwam in de reguliere speeltijd terug tot 3-2. In blessuretijd werd het ook nog 3-3 en 3-4.

Voor Someren is de competitie, met nog twee wedstrijden te gaan, in feite gespeeld. De ploeg staat op een veilige, gedeelde vierde plaats met BSV Limburgia en dat is uitgerekend de tegenstander van komende zondag. Voor de ploeg uit Brunssum staat er nog wel iets op het spel, want samen met EHC lijkt Limburgia de voornaamste kandidaat  om de derde periodetitel van Wittenhorst over te nemen. Het team van trainer Jan van Dijk zal zondag in eigen huis voor de volle winst gaan om de promotiekansen levend te houden.

De thuiswedstrijd tegen Limburgia werd door Someren met 1-3 verloren. De gasten uit Brunssum waren technisch beter en speelden met meer overtuigingskracht. Hopelijk gaan de blauwwitten er in de laatste twee wedstrijden tegen Limburgia en Schaesberg alles aan doen om de competitie toch nog op een mooie manier af te sluiten.

De wedstrijd op sportpark Houserveld in Brunssum begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Meijers.

De heenwedstrijd in Someren in februari van dit jaar eindigde in 1-3.