Mannen zondag, 2, Hoofdklasse HK

29 november 2015 12:00

Scheidsrechter

Munster, M.L.J. van

In een wedstrijd waarin Blauw Geel ’38 al snel het initiatief nam, wist Someren haar rug te rechten en alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Blauw Geel ’38 kwam twee keer op voorsprong maar de jonge groep uit Someren liet zich niet van de wijs brengen en wist tweemaal een achterstand te boven te komen om vervolgens aan het langste eind te trekken. Door deze overwinning vindt Someren weer enigszins de aansluiting en mag het blijven hopen op een plek bij de top 4.

Voorafgaand aan de wedstrijd was ex-trainer Rudy Wetzel belangrijk geweest in de voorbereiding. 1 week geleden speelde hij met z’n nieuwe team, Mierlo Hout 2, tegen Blauw Geel ’38 2 voor de beker en gaf de nodige informatie aan de huidige trainer Niels Roijakkers. Dit resulteerde in een afgemeten strijdplan, wat vervolgens goed werd uitgevoerd. Snelle buitenspelers, een spelverdeler die op het middenveld acteerde en een centrale verdediger die de lijnen vanuit de achterhoede acteerde. Iedereen wist wat er van hem verwacht werd. De wedstrijd was nog maar net aan de gang of de tegenstander van Niek Smits wist al te scoren. Freek van Bussel stond misschien iets te diep en de vleugelverdedigers stonden misschien te ver naar buiten. Dit had echter niets uitgemaakt, de middenvelder van de plaatselijke fc wist de bal bij het eerste balcontact van de wedstrijd achter doelman Vreden te werken. Een klein beetje geholpen door de wind viel de bal precies in de bovenhoek en keek Someren al na 3 seconden tegen een achterstand aan. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat Someren deze klap te boven kwam. Hierna durfde het weer een beetje aan te vallen. De eerste beste aanval was het meteen raak. Een afgeslagen bal werd opgepikt door Freek van Bussel en deze wist de bal richting doel te werken. Onderweg raakte 1 speler van Blauw Geel de bal nog aan waardoor de keeper op het verkeerde been kwam te staan. Sommige supporters dachten hierbij aan een eigen doelpunt maar de wijze waarop Freek van Bussel juichte was zo overtuigend dat Roel Maas er voor koos om het doelpunt toch op zijn naam te zetten. Someren had vervolgens een klein half uur de grip op de wedstrijd en Blauw Geel kon geen vuist maken. Net voor rust wist Blauw Geel ’38 vanuit standaard situaties nog een vuist te maken. Someren kwam verder 1 keer goed weg toen Rob van Santvoort op fantastische wijze een gevaarlijk schot wist te kraken. De meeste mensen op het Prins Willem Alexander Sportpark gingen er al vanuit dat het een doelpunt zou zijn maar onze aanvoerder voorkwam op miraculeuze wijze dat Someren op achterstand kwam. Gelukkig vielen er geen doelpunten meer en werd er met een 1-1 aan de rust begonnen met een lekker warme thee.

Het strijdplan voor de tweede helft was simpel: 1 doelpunt meer maken dan Blauw Geel zou doen. Hierdoor zou Someren winnen en zou er na 3 nederlagen weer een keer gewonnen worden.

Net na rust ging het echter snel genoeg fout. Een dubieus gegeven vrije trap werd ongelukkig van richting veranderd waardoor Ryan op het verkeerde been stond en na 3 minuten in de tweede helft keek Someren alweer tegen een achterstand aan. Someren was echter vastberaden en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal speldenprikjes wist Devi zichzelf in de 58e minuut aan de rechterkant goed vrij te spelen en een goede voorzet af te leveren. Freek van Bussel wist deze voorzet op waarde te schatten en kopte de bal keurig achter de jonge doelman. Blauw Geel begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen en Someren liet meer en meer zien waar het goed in is. Met elkaar ten strijde trekken om de tegenstander niet aan voetballen te laten komen. Het leek wel of er een melodie over het sportpark heen blies. “Someren is blauw en wit, ’t is een club waar pit in zit. Wij staan met z’n allen klaar, onze jongens reken maar.” Het gaf de bovenliggende partij nog meer kracht. Nadat er een aantal mooie aanvallen op de mat was gelegd vond Robert van Lierop het in de 65e minuut welletjes en nam het heft in eigen handen. Hij pikte de bal op de middenlijn op, pakte een meter of 20, en haalde verwoestend uit. De bal werd gegrepen door de wind en zeilde precies in de bovenhoek binnen. Niemand behalve de trainer wist dat hij deze capaciteiten had, en misschien wordt hij binnenkort dan toch bij de vrije trap specialisten gezet. De 2-3 zorgde voor een enorme boost en Someren ging door waar het mee bezig was. In de 74e minuut stuurde Dirk Hurkmans Freek van Bussel aan de linkerkant weg, deze speelde de ingevallen Luc Bouwmans aan en deze wist op zijn beurt met een mooie schijnbeweging zijn tegenstander voorbij te spelen. De nog maar 17 jarige speler zette zijn actie goed door en gaf de bal strak voor het doel. Devi Fondon was goed naar binnen gekomen en tikte de bal goed binnen. Na dit doelpunt waren er nog een paar hectische momenten maar Someren hield zich met kunst en vliegwerk op de been waardoor de voorsprong over de streep werd getrokken.

Een groot compliment voor heel de groep. Gesteund door de supporters wisten ze te werken als leeuwen, te voetballen als profs en plezier uit te stralen als een stel jonge honden. 3 Aspecten die niet mogen ontbreken bij een wedstrijd. Strijd en voetbal zijn belangrijk maar plezier is onmisbaar in het spelletje. Veel complimenten van de supporters later moet Someren weer snel met beide voeten op de grond gaan staan. Volgende week staat Udi ’19 op het programma, dit zal wederom een zware wedstrijd worden.

Opstelling: Ryan Vreden, Robert van Lierop, Rob van Santvoort, Ron van Stratum, Pim van Otterdijk, Niek Smits, Devi Fondon, Luuk Hoeben (’65 Luc Bouwmans), Freek van Bussel (’89 Tom van de Ven), Dirk Hurkmans, Arco van Dijk (’70 Fabio Peeters)