Beatrixlaan 42
5721LZ
ASTEN
tel. 0493-691973

Als tweede wedstrijd na de winterstop stond een uitwisseling tegen onze Kanaalburen op de agenda.

Even was er onzekerheid over het speelveld, maar uiteindelijk werd het hoofdveld deze keer geen haalbare kaart in Asten. Misschien was het een tactische zet van Asten, we weten het niet, maar het had blijkbaar wel invloed op ons vermogen om te scoren.

De eerste helft, het kinkt wat afgezaagd, hadden we NWC voor het grootste deel van de speeltijd in de tang. Er ontstond bijna letterlijk een regen aan kansen om op voorsprong te komen. Frank kreeg in veel aanvalsituaties via assists van Tim van D. en Eric v.d. Ven kansen om de tegenstander op achterstand te zetten. De verdediging van NWC reageerde echter telkens alert en zorgde daarmee voor een open vervolg van de wedstrijd.

Kansen zouden er zeker komen, daarvoor wisten we de strijd veel te duidelijk naar onze hand te zetten. Wat Frank niet leek te lukken, bleek echter andere teamgenoten ook niet te lukken. Een lobje van Edwin over de keeper, landde niet in de touwen, maar op de lat. Een ander schot knalde op de paal en zo kunnen we nog effe doorgaan. Het geluk was niet met ons! Daarentegen wist Asten de enkele kans die ze kregen wél af te ronden in de eerste helft. Voor rust kregen wij via een succesvol genomen  strafschop door Frank nog kans om de aansluitingstreffer binnen te halen. Meteen aan het begin van de tweede speeltijd probeerden we Asten vast te zetten door meteen te scoren. NWC had echter steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg ons op de knieën met een 4-2 eindstand.