5724AD
OMMEL
tel. 0493-694551

We moesten het deze week helaas doen zonder onze Perschef Wim, dus alle voetbalverhalen konden thuis extra worden aangedikt, want nacontrole via foto of film -VAR ontbrak deze keer.

Onze wedstrijden waren de laatste weken tegen teams met een vergelijkbare voetbalstatus. Deze zaterdag werd het opnieuw een treffen tegen de mannen uit Ommel. Olympia Boys liet ons in het laatste duel net even een poepie ruiken door met een nipte 0 - 1 zegen van ons te winnen. We hadden dus nog wat goed te maken.
Met slechts één gastspeler konden we een elftal op de grasmat krijgen. Veel moest er echter niet fout gaan, want er zat slechts één reservespeler in de dug-out.
Er werd door beide teams mooi en sportief voetbal gespeeld. Wisselend wisten beide teams balbezit te houden, om zo een mooie aanval op te kunnen zetten.
Door een sterk aanvallend spel kregen wij de meeste kansen. Witte kon via een voorzet van Edwin over rechts zijn positie voor het doel prima benutten en scoorde de openingstreffer in de 17e minuut van de eerste helft. Gauw genoeg daarna ontstond er vanuit een aanval op doel een corner op rechts. Eric schoot de bal prima voor het doel, waardoor Tim de bal voor z’n rechter kreeg en uithaalde op de lat. De bal butste terug het keepersgebied in, waar Kevin hem strak in het doel kon koppen. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in.

In de tweede helft zette Ommel bij vlagen meer druk. Twee slordige momenten bij onszelf leverden de thuisploeg een inhaalslag op. Even leek het er op dat we de winst uit handen gaven. Door met z’n alle mooi voetbal te blijven neerzetten kreeg Tim in de laatste 5 minuten de kans om de bal vanaf de achterlijn voor de goal te krijgen, waarop een van de verdedigers van Olympia Boys het pech had de bal voorbij hun eigen keeper het doel in te schieten.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. De beste kansen waren voor ons geweest en we wisten ze ook af te maken.

Foto en tekst: Marcel

Maandag 20 mei 2024 - aanvang 14:30 uur Sportpark De Beemd