Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Na het doelpuntloze gelijke spel van afgelopen donderdag tegen Sparta'25, treedt de JO19-1 van Someren vandaag aan tegen Gemert JO19-2. Tegen deze tegenstander hebben we nog wat recht te zetten, na het gelijke spel eerder in deze competitie.

Someren weet wat het te doen staat, alleen een overwinning telt vandaag. Someren start goed aan de wedstrijd, en binnen het kwartier staat de 1-0 dan ook op het scorebord. Een corner van Stein Deerns wordt niet goed verwerkt, en belandt opnieuw voor de voeten van Stein, hij houdt goed het overzicht en legt de bal bij de 2e paal neer, waar Tom Lintermans de bal eenvoudig weet binnen te tikken. Na de openingstreffer komt Gemert ook steeds meer uit zijn schulp, en na 25 minuten moet Kevin Aben voor het eerst handelend optreden, na een goed ingekopte bal. In de 33e minuut weet Someren de score te verdubbelen, een overtreding in het strafschopgebied op Luc van Berlo wordt bestraft met een penalty, Luc legt zelf aan en brengt de score naar 2-0. Net voor rust kan Someren de wedstrijd al beslissen, een voorzet van Kevin Tomassen wordt ineens op de slof genomen door Stein, de lat weet te voorkomen dat deze kanonskogel in het net verdwijnt.

De 2e helft levert weinig kansen op, op het warme kunstgras van Someren. In de 82e minuut is het Gemert dat toch nog een kans krijgt, maar Kevin weet nog net zijn hand achter de bal te krijgen, na een inzet van de spits. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd krijgt ook Someren nog een kans, maar Jeroen Santegoeds weet de bal net niet bij Luc van Berlo te krijgen, doordat de keeper de voorzet weet te onderscheppen.

Een belangrijke driepunter voor Someren om in het spoor te blijven van de bovenste plekken in de hoofdklasse. Komende zaterdag gaat de JO19-1 op bezoek in Boxmeer, om aan te treden tegen Olympia '18 JO19-1. De thuiswedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 6-1. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt op sportpark Pelzer, tot dan!