ASTEN
tel. 0493-691973

Op een zonnige dag zouden we vandaag onze 4eoverwinning voor de competitie op rij binnen slepen en wel tegen de hekkensluiter Witkampers.
Wat op voorhand opviel was de vele make-upjes en de fatsoenlijke kapsels. Er zal voorafgaand namelijk eerst op de foto worden gegaan. Hopelijk is het lachen tegen de zon in gelukt.

Na een ietwat tamme warming-up is het de kunst om toch scherp uit de kleedkamer te komen. Wat heet….we zijn welgeteld 1 minuut 21 aan het voetballen. Ruth weet de bal bij Shauny te brengen die vervolgens de bal op Lotte aflegt. De solo het strafschopgebied in die daarop volgt wordt direct verzilverd. 1-0!
Niet heel veel later belandt een knappe snelle combinatie bij Meike die vernietigend uithaalt en de 2-0 op het scorebord zet. Als in de 17e minuut Elisa ook nog eens raak kopt uit een perfect hoekschop van Lotte lijkt de wedstrijd al vrij snel beslist. De 3-1 die uit het niet viel op slag van rust deed ons niet direct wankelen.

De meningen in de rust waren gelijk. De tegengoal was zeer onnodig en wij moeten gewoon opzoek naar opnieuw een marge van 3 doelpunten. En over uit de kleedkamer komen gesproken. Er wordt 2x aangezet. Eerst in minuut 46 over links waar Shauny de bal oppikt een voor geeft. De bal belandt voor de voeten van Meike en die scoort haar 2e van de dag. En een minuut later gaat de aanval over rechts waar Elisa een schot lost dat nog gekeerd wordt maar via de keeper bij de 2e paal valt. Hier duikt Ilse op om het laatste zetje te geven met de knie en dus de score op 5-1 zet.

Ondanks dat Witkampers nog 2 identieke doelpunten maakt wat totaal onnodig was rollen we als terechte winnaar uit de bus. Goede combinatie voetbal en goede goals werden vandaag afgewisseld met enkele slordige momenten waarbij we onze riante voorsprong niet wisten uit te buiten. Het mag de pret niet drukken. We schrijven 3 punten bij en staan op een keurige 5e plek met 18 punten.