3 - 0

Margriet 2 (zon)

1e klasse B

12 mei 2019 13:00

Na het gelijkspel tegen de koploper van afgelopen week waar het 0-0 bleef, had Someren 3 het volle vertrouwen om een goede resultaat neer te zetten tegen Margriet 2. Someren 3 weet dat het belangrijk is om thuis niet met een nederlaag geconfronteerd te worden.

Someren begon dus met een fitte en sterke ploeg aan deze wedstijd.

De eerste minuten zette Someren veel druk bij Margriet. Hier wist Margriet niet goed op te anticiperen. Someren had meer balbezit in tegenstelling tot Margriet. Someren wilde voetballen, Door een steekbal op Jan van de Veen wipte hij de bal over de keeper waarna de bal helaas voorlangs ging. Door deze kans groeide het vertrouwen van het team. Someren bleef goed in balbezit en probeerde door veel rond te spelen kansen te creëren. Maar daarentegen kwam Margriet er soms goed uit en creëerde ook zij een aantal kansen. Deze werden goed gestopt door Crew.

Na de rust had Someren nog steeds het volle vertrouwen. De kansen bleven komen. De verdediging stond goed opgesteld. Het was een felle strijd. Maar na 10 minuten in de tweede helft viel onze sterke back Dirk Maas uit met een hamstringblessure. Deze plek werd opgevangen door een andere sterke back Jan van de Veen. De kansen kwamen: na een goede voorzet kwam een afvallende bal bij Patrick Vereijken terecht, hij verzilverde deze met een goede goal. Met nog meer zelfvertrouwen bleven we druk zetten op de helft van Margriet. Door de bal rond te spelen en aan te vallen creëerden we meer kansen. 20 minuten later na de eerste goal scoorde Tjardo Knapen de 2-0. Dit moesten we vasthouden. We mochten dit niet meer uit handen geven dus speelden we gecontroleerd en met veel strijd. We kwamen zelfs met 3-0 voor, ditmaal door Niels van Santvoort.

Met trots kijken we terug op deze wedstrijd! En met nog meer zelfvertrouwen en scherpte vertrekken we komende zondag naar Deurne. Waar weer een belangrijke pot op het programma staat.