Someren 3 wint belangrijke wedstrijd tegen Budel 2

3 - 0

SV Budel 2 (zon)

1e klasse B

24 februari 2019 13:00

Na de enorme afstraffing vorige week tegen koploper Sparta 25 (0-7) was de vraag of het derde elftal nu wel bij de les was en er weer zou staan tegen concurrent Budel 2.
In Budel werd destijds met een versterkt team nog verloren met 1-0. Thuis bleek Someren sterker en vooral slimmer op de beslissende momenten. Het 1e kwartier van de wedstrijd waren de gasten uit Budel feller.
Maar daarna was Someren de betere ploeg. Voetballend werden kansen gecreëerd en door treffers van Jan v.d. Veen en Danny Welten gingen we verdiend met 2-0 de rust in.
Geheel volgens verwachting ging Budel in de 2e helft met meer risico spelen. Ook Budel mocht immers deze wedstrijd niet verliezen. Someren moest weliswaar verder terug maar kregen wel volop kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit gebeurde niet omdat de laatste pass vaak foutief was. Ook Budel kon de aansluitingstreffer niet maken. Dit hadden we vooral te danken aan doelman Dirk Kerkers die met enkele fantastische reddingen zijn doel schoon hield. Uiteindelijk was het Dirk Maas die met een geweldige goal aan alle twijfel een einde maakte. Een overwinning met maar liefst 3-0. Enigszins geflatteerd maar toch. We stonden er op het juiste moment en doen weer helemaal mee voor directe handhaving in deze toch zware 1e klasse.