Someren 3 wint 1e wedstrijd na de winterstop!

1 - 3

SV Someren 3 (zon)

1e klasse B

10 februari 2019 12:00

De start van de 2e helft van het seizoen is voor Someren 3 hoopvol begonnen. Werd er in Someren nog nipt verloren van de reserves van Mierlo-Hout, dit keer werd in Helmond verdiend gewonnen.
Dat dit zou lukken was het eerste half uur nog niet te zien. Mierlo-Hout 2 was duidelijk sterker en kwam verdiend op 1-0 toen wederom de dekking niet scherp was. Someren had steeds slordig balverlies waardoor het nauwelijks aan aanvallen toekwam.
Na een half uur spelen en een terechte achterstand werd Someren sterker en kregen ze in de gaten dat er wellicht iets te halen was vandaag. Dit zelfvertrouwen zorgde ervoor dat nog voor de rust de stand werd omgebogen. Eerst was het aanvoerder Karel de Lau die raak schoot toen de keeper van Mierlo-Hout een vrije trap niet voldoende onder controle kreeg. Even later was het Jan v.d. Veen die beheerst binnen schoot na een prima pass van Dylan Maas. Met een voorsprong de rust in dus maar nadrukkelijk wetende dat er nog een moeilijke 2e helft zou volgen. Dit bleek echter nauwelijks het geval. Mierlo-Hout 2 was geen schim meer van de ploeg in de 1e helft. Maar Someren weigerde de trekker over te halen. Grote kansen werden gecreëerd maar niet verzilverd. Luc Reijnders was het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet verdween vol op de kruising. Ook een tweetal kopballen van uitblinker Niels van Santvoort hadden meer verdiend. Halverwege de 2e helft moest nog een teleurstelling worden verwerkt toen de prima spelende Dylan Maas met een zware schouderblessure het veld moest verlaten. Het was echter Someren dat nog altijd de lakens bleef uitdelen. Mierlo-Hout zat in de tang bij de verdedigers en Someren kreeg diverse kansen. Uiteindelijk was het Mohammed Khallad die de 1-3 prima binnen kopte en een einde maakte aan alle onzekerheid. De goed leidende scheidsrechter liet nog wel een poosje doorspelen maar in de stand kwam geen verandering meer. Een verdiende overwinning die hopelijk vertrouwen geeft voor zondag als koploper Sparta 25 op bezoek komt. Rest ons nog het 5e te bedanken voor het afstaan van keeper Chris Verstappen die een prima pot liet zien.