0 - 4

Nooit Gedacht VR1 (zon)

Hoofdklasse B

11 november 2018 12:00

Na de goeie en verrassende start van de promovendus, lijkt het team nu even een dip te zitten. Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Maarssen, na een 0-2 voorsprong, was het dit keer Nooit Gedacht uit Geffen, dat met maar liefst 0-4 wist te winnen op Sportpark De Potacker, waar Someren voorafgaand van deze wedstrijd nog ongeslagen was.

Vandaag kwam dus Nooit Gedacht uit Geffen op bezoek. Een tegenstander die we nog goed kenden van vorig seizoen, toen zij kampioen werden in de 1e klasse D, waarin wij ook uitkwamen. De onderonsjes tussen Someren/NWC en Nooit Gedacht zijn meestal gelijk opgaande wedstrijden. Ondanks dat Nooit Gedacht een iets mindere start heeft gehad in de Hoofdklasse, mochten we deze ploeg niet onderschatten.

Na een goeie trainingsweek, waarin we niet alleen hard hadden gewerkt, maar ook de wedstrijd en de fouten van vorige week hadden bekeken en geanalyseerd, was iedereen er op gebrand er vandaag weer een spektakelstuk van te maken, en het verlies van vorige week weg te poetsen. Helaas pakte dit anders uit. Eerste helft was het spel van de blauw witten niet om aan te zien. Te weinig strijd en inspiratieloos. In balbezit werd de bal meestal snel bij de ploeg uit Geffen ingeleverd en zo kon Someren/NWC niet veel anders dan verdedigen en hopen het doel schoon te houden. De eerste domper kreeg de thuisploeg in de 20ste  minuut al te verwerken. De al weken goed spelende en misschien wel onmisbare Ruth Zegwaard moest geblesseerd het veld verlaten. Haar plaats werd ingenomen door Sanne van Diepen. De volgende domper was er 10 minuten later, toen Someren/NWC voor de zoveelste keer de bal bij een Nooit Gedacht speler in wist te leveren. Deze bedacht zich geen moment en wist van ongeveer 20 meter de bal snoeihard in de kruising te knallen. Een absolute wereldgoal van Nooit Gedacht. Deze 0-1 was tevens de ruststand.

Someren/NWC begon beter aan de tweede helft. Met de wind in de rug ging het ten strijde om te proberen zo snel mogelijk langszij te komen. Er werd hard gewerkt, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. De normaal zo sterke voorhoede van de thuisploeg wist geen kans te creëren en zo bleef Nooit gedacht makkelijk op de been. De gasten probeerden de score via gevaarlijke counters te verdubbelen. Dit in de 63ste minuut met succes, toen Nooit Gedacht op een 0-2 voorsprong kwam. Vanaf dat moment gingen de blauw witten alles op alles zetten, om toch te proberen die aansluitingstreffer te maken. Maar de ploeg was zeker na de 0-2 lamgeslagen. Nooit Gedacht wist makkelijk het doel schoon te houden. In de slotfase van deze wedstrijd moest de gifbeker voor de thuisploeg helemaal leeg, toen Nooit Gedacht weer 2 keer vanuit de counter wist te scoren en de eindstand van 0-4 op het scorebord wist te zetten.

De grote verliezer deze middag was niet alleen ons team, maar zeker ook het publiek. Supporters die ondanks het slechte weer toch weer de weg naar de Potacker hadden weten te vinden om ons te supporteren. De vorige thuiswedstrijden werden zij getrakteerd op een wedstrijd waar ons team streed voor iedere bal en met een goeie beleving voor de winst ging. Dat zat er deze keer vanaf minuut 1 niet in. Wij gaan ervan uit dat dit een totale “off day” was.

Deze week weer herstellen van deze toch wel harde klap. Zondag wacht een hele belangrijke wedstrijd. Dan moeten we afreizen naar Amsterdam waar hekkensluiter Buitenveldert op ons wacht. De ploeg uit de hoofdstad wist nog geen wedstrijd te winnen dit seizoen. We zijn ons er wel van bewust dat wij uit een ander vaatje moeten gaan tappen, anders kan deze ploeg zondag wel eens van die hatelijke 0 afkomen. De aftrap op Sportpark Buitenveldert is om 14.30 uur.

Verslag: Ivo Veltrop