4 - 0

Bavel VR1 (zon)

Hoofdklasse B

28 oktober 2018 12:00

Het eerste vrouwenteam van SV Someren/NWC heeft wederom een wedstrijd winnend afgesloten. Op het eigen sportpark De Potacker werd het hoog geklasseerde VV Bavel uiteindelijk ietwat geflatteerd met 4-0 opzij gezet. Hiermee staat de ploeg na 5 wedstrijden op een schitterende 2e plaats met 12 punten.
Het eerste deel van de wedstrijd waren de gasten de betere ploeg. Someren/NWC kreeg moeilijk grip op het beweeglijke en fysiek sterke middenveld van de groen-witten waar veel dreiging vanaf kwam. Dit kwam vooral omdat er niet kort genoeg gedekt werd waardoor Bavel de bal vrij makkelijk van A naar B kreeg. Zij kregen in deze fase dan ook de beste kansen maar wisten deze niet te benutten. De thuisploeg kon niet anders dan tegenhouden, zorgen dat het middenveld vast gezet zou gaan worden en loeren op de counter. In de 20e minuut was er zo’n moment toen Carin Maas een lange bal speelde. Deze kwam terecht bij de keepster van Bavel maar door de gretigheid en het doorjagen van Kim Bankers wist zij de bal bij de keepster te veroveren en hem binnen te schuiven. Ietwat tegen de verhouding in gezien het spelbeeld. Na een half uur spelen werd het spel iets meer gelijkopgaand. Someren/NWC kreeg kansen om de score te verdubbelen maar deze werden niet in doelpunten omgezet. De dikste kans vlak voor rust was er voor VV Bavel toen een bal onderkant lat achter de Somerense doelvrouw belandde. De Bavelse vrouwen hadden de handen al in de lucht maar de scheidsrechter zag hierin geen doelpunt. Zo kroop de thuisploeg 3 a 4 keer door het oog van de naald en werd hierdoor wakker geschud om er 2e helft toch een stapje bij te doen.
In de rust 2 wissels aan Someren/NWC zijde. Hieke Verhagen moest het veld verlaten voor Sanne van Diepen, en Romy Kuepers verliet het veld voor aanvoerster Yvonne Swinkels die terug komt van een blessure. Met de ervaring van deze 2 meiden wilden we gaan proberen om het middenveld onder controle te krijgen en van daaruit te gaan voetballen. Dit lukte in het 2e deel een stuk beter. Bavel werd beter vast gezet en kansen werden er nauwelijks nog gecreëerd door hen. De thuisploeg daarentegen ging vol op jacht naar de 2e treffer om zo de wedstrijd op slot te gaan gooien. In een goeie fase van SV Someren/NWC zou deze ook vallen. In de 79e minuut werd een goed spelende Kim Bankers op het 16 meter gebied ingespeeld die op haar beurt de bal kaatste op de mee opkomende Shauny Regli. Laatst genoemde bedacht zich geen moment en schoot snoeihard de bal binnen, 2-0. Waar het geloof op een goed resultaat bij Bavel volledig weg vloeide rook de thuisploeg bloed en had het gevoel dat er ook tegen Bavel meer te halen viel in deze periode. Amper 3 minuten later kwam Kim Bankers door een lange bal weer vrij voor de keepster en met een schitterende boogbal wist Bankers haar ploeg op een veilige 3-0 voorsprong te zetten. De gifbeker voor de gasten moest helemaal op want wederom 3 minuten later deed Lotte van Mourik ook nog een duit in het zakje. Zij wist een foutje in de Bavelse verdediging goed af te straffen en beheerst de 4-0 eindstand op het scorebord te zetten.
Wederom een mooie overwinning op een directe concurrent voor de bovenste plaatsen. Zoals gezegd 4-0 ietwat geflatteerd omdat de gasten in de eerste helft het betere van het spel hadden en de beste kansen wisten te creëren. Uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor Sv Someren/NWC die goed met de gekregen kansen zijn omgegaan en tot de laatste minuut gestreden hebben.
Na 5 wedstrijden als debutant in de hoofdklasse op een 2e plaats. We weten hiermee de vrouwenvoetbalwereld te verbazen. Maar er wordt gewoon heel hard gewerkt voor een goed resultaat en iedereen weet wat zijn taak is binnen het team. Er is maar 1 doel, iedere week 100% geven om het maximale te bereiken. Nu valt het allemaal goed maar we zullen niet mogen verslappen. Laten we vooral genieten van de 2e plaats, de resultaten op dit moment en de leuke reacties van “onze supporters". Het vrouwenvoetbal binnen SV Someren/NWC begint steeds meer te leven.
Volgende week een zeer zware wedstrijd. Dan mogen onze meiden aantreden tegen het sterke VV Maarssen. De aftrap van deze wedstrijd is aanstaande zondag om 14.00u op Sportpark Daalseweide in Maarssen. Uiteraard hopen wij weer op support.