Someren JO19-1 wint belangrijke uitwedstrijd in Volkel

SV Someren JO19-1

Onder 19, JO19-1, Hoofdklasse I

11 november 2017 15:00

Eerste helft
Op zaterdag 11 november speelde SVSomeren JO19-1 een competitiewedstrijd tegen Volkel JO19-1. Someren begon sterk aan de wedstrijd en kreeg veel ruimte achterin en op het middenveld, waardoor Someren grip kreeg op de wedstrijd in de eerste helft. Linksback Rob Custers kwam op met de bal aan de linkerflank, wat resulteerde in een corner voor Someren. Volkel werkte de bal weg vanuit de corner en kwam vervolgens in de voeten van Rob Custers, die de bal terug in het zestienmetergebied bracht waardoor Mika Lamers uiteindelijk de 0-1 binnen schoot. Someren kwam verdiend op voorsprong en speelde met veel dreiging naar voren.

Tweede helft
In de rust werd duidelijk gemaakt dat Someren vanaf het begin de tweede helft weer scherp moest beginnen. In het begin van de tweede helft werden er verschillende kansen gecreëerd maar het 2e doelpunt bleef uit. Later in de tweede helft gaf Dirk Swinkels een goede voorzet zodat Roel van de Moosdijk de 0-2 binnen kon koppen. De wedstrijd leek gespeeld maar door een slimme vrije trap kopte Volkel in de 70e minuut de 1-2 binnen. Someren moest de laatste twintig minuten nog vol aan de bak omdat Volkel met pressie naar voren ging spelen. Hierdoor was het laatste deel van de tweede helft rommelig en spannend. Patrick Vereijken beloonde zijn rentree met een mooie actie op de zijlijn, waardoor de tegenstander in het bos werd gestuurd. Maar door vechtlust aan de kant van Someren, trok JO19-1 de overwinning naar zich toe en nam de belangrijke 3 punten mee naar Someren.