4 - 1

SV Someren VR1 (zon)

Vrouwen, VR1, 1e klasse D

1 april 2018 12:00

Vol goede moed begon Someren/NWC op deze zondagmorgen aan de wedstrijd tegen DSE. Na een lange busrit kwamen zij aan op het sportpark Hoge Neerstraat in Etten Leur. De strijd om ‘de titel’ werd vandaag gespeeld, aldus Vrouwenvoetbalnieuws.

Voorafgaand de wedstrijd gaf Ivo Veltrop aan dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, maar dat zijn meiden immers niets te verliezen hadden. ‘DSE moet, wij willen alleen maar’, en de wedstrijd begon. Beide teams toonden geen ‘mooi’ spel en waren beide onrustig in balbezit. Echter was er wel strijdlust te zien bij beide teams. De eerste goal viel nadat de scheids besloot dat DSE de bal op de penaltystip mocht leggen. Keepster Iris van Stiphout dook in de juiste hoek,  maar tevergeefs, en viel de eerste goal voor DSE. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd Niki ten Haaf gewisseld en mocht Kim Bankers het veld betreden. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en Someren/NWC liet de kop niet hangen. De tweede helft werd gestart, met opgeheven hoofd het veld op. Na een aanval van Someren/NWC in de eerste 10 minuten van de tweede helft, counterde DSE. Een buitenspeler van DSE liet zich na een schouderduw gemakkelijk op de grond vallen, dat resulteerde in een vrije trap. Na de vrije trap, viel na een gemist schot via een rebound alsnog de bal tussen de palen, 2-0 voor DSE. Helaas bleef het niet bij een 2-0 voor DSE. Rond de 60e minuut van de wedstrijd counterde DSE goed, waarbij een speelster de verdediging van Someren/NWC goed uitspeelde en de bal beheerst binnenschoot. Na de 3-0 voerde Someren/NWC nog twee wissels door. Karlijn Kuijpers en Sanne van Diepen werden gewisseld voor Ilse Slegers en Ruth Zegwaard.

Na de 3-0 voor DSE, wisten zij nóg een keer te scoren, de stand: 4-0. Dit was niet de eindstand. Rond de 75e minuut wist Kim Bankers goed weg te draaien van de verdediging, waardoor zij ondanks de minimale ruimte, de bal perfect in de rechter kruising schoot. Het doelpunt van Kim Bankers was helaas het enige doelpunt dat viel aan de kant van Someren/NWC.

De eindstand: 4-1 voor DSE.

Ondanks het verlies verlieten de vrouwen van Someren/NWC met opgeheven hoofd van het veld. Op basis van de tweede helft heeft DSE terecht gewonnen vandaag. Het zit helaas niet altijd mee.

Volgende week zullen de vrouwen van Someren/NWC  de strijd aan mogen gaan tegen OVV, waar zij vol vertrouwen en goede moed naar toe gaan werken.

Verslag: Niki ten Haaf