SV Someren 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 1e klasse B

4 september 2016 12:00

Pennings, J.

Na een lange vakantie en een rommelige voorbereiding begint eindelijk de competitie weer.  En meteen een pittige tegenstander. Oss’20 2.  De afgelopen drie jaren heeft deze tegenstander elk jaar om promotie gespeeld. Een kandidaat voor de bovenste plekken dus.

Ons team telt zoals elk jaar weer wat nieuwelingen. Dit samen met alweer een aantal oudere en knappe mannen zal hetl weer wennen zijn. Maar uitgaande van de aanwezige spelers hebben we kwaliteit genoeg. En als extraatje Thijs Cortenbach die na een langdurige blessure weer ritme komt opdoen.

Om twaalf uur trappen we af. We hebben de wind mee en dat is toch een voordeel voor sommige onder ons (Karel). Maar het eerste gevaar komt van OSS’20. Na moeilijk uitverdedigen van ons komt de bal voor de voeten van de mid- mid van Oss. Hij haalt verwoestend uit maar gelukkig voor ons spat zijn schot uiteen op de lat.

We zijn meteen wakker. Om drie minuten later al op voorsprong te komen. Een voorzet wordt door OSS’20 moeilijk verwerkt en komt voor de voeten van onze alleskunner Vincent vd Bogaart die met een bekeken lob de bal achter de doelman van OSS’20 laat verdwijnen. Een goed begin. In de 14e minuut komt door goed doorzetten van Mike vd Loo en brengt Thijs Cortenbach in stelling. Het lukt hem niet om de bal in het netje te krijgen maar de terugspringende bal wordt door Dirk Maas snoeihard op de paal geschoten. Had ie dat laatste pilske nog maar wel gevat.

De eerste helft ging verder zonder echt gevaarlijke situaties voor de doelen.  Wel wat kansen maar geen doelpunten meer. Someren hield, geholpen door de wind de overhand.

Na de rust een ander spelbeeld. Nu hadden wij de wind tegen en dat was dan natuurlijk een nadeel. De verdediging kreeg de lange bal niet meer over de middenlijn. Anders was het in de eerste helft geen voordeel geweest. OSS’20 kwam sterk uit de startblokken en zette druk op de Somerense verdediging. We hielden ruim 10 minuten stand maar in de 57e minuut ging het helaas mis. Deze keer werd de bal niet goed weg getrapt vanuit de achterste linie. OSS’20 veroverde de bal en plaatste een snelle counter. De 1-1 lag in de touwen voor we er erg in hadden.

De druk van OSS’20 bleef en we moesten alle zeilen bijzetten om dit ene puntje vast te houden. In de 69e minuut kwamen we goed weg toen een bal via de lat en de paal weer het veld in sprong. En elf minuten later losste  een goed keepende Dirk Kerkers een een op een situatie prima op, zodat de 1-1 op het bord bleef. Dirk liet zien dat hij flink gegroeid is als keeper. Ook wij kregen nog enkele mogelijkheden evenals OSS’20. Maar bij het laatste fluitsignaal van een goed leidende scheidsrechter was de puntverdeling een feit. De gehele wedstrijd overziend een terechte uitslag. Rest nog te vermelden dat we langs de kant zagen dat bij een ultieme krachtsinspanning  langs de zijlijn om een bal binnen te houden van Dirk Maas we toch wel  konden zien dat hij dat laatste pilske beter niet had kunnen pakken. Al met al een goed begin. De inzet en inhoud is er. Nu nog de verfijning.

Komende zondag komt Zsv op bezoek helaas voor hun blijven dan de 3 punten wel in someren.

Verslag: Rick van de Aker