1 - 2

Vrouwen zondag, VR1, Hoofdklasse B

2 april 2017 12:00

Huebers, H.J.

Eerder dit seizoen won Someren met 6-2 van Venlo. In de strijd tegen degradatie moest er vandaag dan ook weer gewonnen worden van de nummer 13 uit de Hoofdklasse B.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het vooral Venlosche Boys dat de kansen kreeg. De kansen werden gelukkig niet benut. De eerste grote kans voor Someren kwam na een half uur spelen. Kim Bankers ontving de bal van Sitha Caessens, maar de bal trof geen doel.

5 minuten voor rust begon Someren meer aan te dringen op het doel van Venlosche Boys. Sitha schoot van ongeveer 30 meter naast het doel. Een minuut later was het dan toch raak: Uit een goede corner van Kim, was het onze aanvoerster Marlou Thijs,  die de bal binnen werkte: 0-1.

Zoals al vaker dit seizoen, kon Someren niet lang genieten van de voorsprong. Op slag van rust scoorde spits Chantal Baghuis de gelijkmaker.

Na rust was het Someren dat het spel bepaalde. Op het hoofdveld van sportpark “Alde Wielerbaan”, wat beter een wei genoemd kon worden, kwam Romy Kuepers na 70 minuten in het veld. 10 minuten later maakte de invalster het winnende doelpunt: 1-2 !  Someren moest nog lang door voetballen, want de matig leidende scheidsrechter Huebers, telde maar liefst 7 minuten blessuretijd bij de tijd.

Een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning. Door de winst vandaag is Venlosche Boys gedegradeerd uit de Hoofdklasse, eerder moest Victoria Boys dit lot ook al ondergaan.

Komende zondag spelen de Blauw-Witten thuis tegen DSE. Eerder dit seizoen verloor Someren met 7-3 in Etten-Leur, dus we hebben wat goed te maken aanstaande zondag !   Aanvang: 12.00 uur op Sportpark De Potacker in Someren. Hopelijk mogen we weer rekenen op jullie support!

Verslag: Richard Aben.