Vrouwen zondag, VR1, Hoofdklasse B

16 oktober 2016 13:00

Dursun, S.

DSE VR1 - Someren VR1  /  zondag 16 oktober 2016

Vandaag speelden we in Etten-Leur tegen DSE, de huidige nummer 6. DSE is altijd een lastige tegenstander, maar vandaag 3 punten pakken zou een goede opsteker zijn!

Someren begint sterk aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten wordt een kans gecreëerd. Someren blijft goed het balletje rond spelen en DSE kan niet echt gevaarlijk worden. Someren is dan ook het team dat de score opent: Christa Eggers weet de bal binnen te werken, 0-1.
DSE komt na dit doelpunt meer aan voetballen toe en weet dan ook voor rust nog de stand gelijk te trekken: 1-1.
De vrouwen uit Someren gaan rusten met een goed gevoel en de winst is ook haalbaar vandaag, zo klinkt het in het kleedlokaal.

DSE verandert in de rust van speelwijze en gaat 1-3-4-3 spelen. Maar wat er dan na rust is gebeurd, is onbegrijpelijk. Zo voortvarend als het in de eerste helft ging, zo slecht ging het in de tweede.
In korte tijd werd Someren op grote achterstand gezet. Het loopt uit tot 5-1, voordat Someren iets terug kan doen. Kim Bankers maakt een prachtig doelpunt en zet de stand op 5-2, maar de vrouwen lijken er al niet meer in te geloven. Uiteindelijk wordt het 7-3 in Etten-Leur,  waar Kim Bankers ook tekent voor het derde doelpunt van de bezoekers.
De tweede helft was een helft,  waar we onszelf voor moeten schamen. Het was zwaar onder ons niveau. We zullen goed bij onszelf moeten gaan bekijken,  waar het mis ging.

Volgende week zijn we vrij, vanwege het beker-/inhaalweekend. De week daarop spelen we thuis tegen Venlosche Boys. Hopelijk mogen we dan ook weer op jullie support rekenen, we kunnen het goed gebruiken!!