Vrouwen zondag, VR1, Hoofdklasse B

11 september 2016 12:00

Heugten, P.A.J. van

Zondag 11 september 2016

Na de goede start vorige week tegen FC Eindhoven, wachtte vandaag opnieuw een goede tegenstander uit de Hoofdklasse: SC ’t Zand VR1.

Het begin van de eerste helft gaat goed gelijk op. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, mogen opbouwen van achteruit en worden dan pas onder druk gezet. De bezoekers uit Tilburg openen halverwege de eerste helft de score. Marte v.d. Wouw van ’t Zand maakt haar 3e doelpunt van de competitie, door een goede individuele actie. Someren geeft in de eerste helft onnodig veel corners weg. Het is dan ook niet verrassend dat het 2e doelpunt uit een corner valt. De opkomende Maud Simons wordt ingespeeld en mag vanaf ongeveer 20 meter op het doel schieten. Deze goed ingestudeerde corner treft het doel: 0-2.

Na rust zit er wel wat verbetering in het spel van de blauw-witten, maar er kan geen vuist gemaakt worden tegen de goed spelende Tilburgers. Zij weten dan ook binnen 15 minuten na rust de 0-3 (Nadia Cools) en 0-4 (Femke van Herpt) te scoren.

Someren is vandaag niet bij machte om weerstand te bieden. De bezoekers kregen nog vele kansen in de 2e helft, maar mede door goed keeperswerk van Lindsey Stultiëns, blijft de score 0-4 en wordt Someren verdere tegengoals gespaard.

Volgende week spelen we wederom thuis. Dan wacht ons de promovendus Maarssen VR1. Wij hopen weer op jullie support, net zoals we daarvan vandaag hebben mogen genieten!