1 - 5

SV Someren JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 1e klasse 203

5 maart 2016 9:00

Op een voor zaterdagochtend zeker voor ouders welhaast mensonterend tijdstip heeft Someren F2 een simpele zege op Mulo F2 geboekt. De bauw-witten wonnen met 1-5 en dat was geenszins geflatteerd te noemen.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de F2 voor de winst ging.  Al in de eerste minuut werd de paal geraakt en daarna rolde de ene na de andere aanval op het doel van de Helmonders. Het resulteerde na een minuut of vijf in de 0-1 van Sven die op rechts mooi raak schoot. Someren bleef het gas er goed ophouden. De verdedigers Len, Bryan en Rens hielden vanaf de zijkanten  aardig de druk op de ketel en gevarieerd aanvalsspel bracht keer op keer wanorde in de defensie van Mulo. De 0-2 was dan ook een logisch gevolg. Het doelpunt viel uit een mooie aanval: Joris paste knap naar Guus die de bal slim doortikte naar Wout die op zijn beurt de bal langs de nogal robuuste keeper van Mulo schoot. Het werd kort erop zelfs 0-3 doordat Sven alert reageerde op geknoei in de Mulo-defensie. In de slotfase van de eerste helft kreeg Mulo ook een paar kansen. Met goede voetreflexen voorkwam  de eerste helft keepende Wessel echter een treffer van de thuisploeg.

Na de drinkpauze beet Mulo wat feller van zich af.   De sterretjes van SV Someren kwamen onder druk te staan maar de letterlijk vliegende keep Wout  en de lat hielden de nul voor de gasten in stand. De thuisploeg bleef vol op de aanval spelen maar overliep daarmee zichzelf want de F2 kreeg aan de andere kant een reeks gigantische counterkansen. Uiteindelijk wist Sem na een mooie dribbel er een van te benutten. Het verzet van de geelhemden was definitief gebroken en na wat “tikkie-takkie voetbal” maakte Sem  van dichtbij ook nog de 0-5. In de slotminuten toonde de F2 zijn sociale kant. Mulo werd een treffer gegund en bleef  voor minimaal een zevenklapper gespaard doordat nog enkele grote kansen  gemist werden.

Niettemin lijkt Someren F2 klaar te zijn voor de kanaalderby tegen NWC F2 want er werd voor de 2e keer op rij overtuigend gewonnen. Trots op jullie, mannen!