Koploper Gemert A1 te sterk voor Someren A1

5421 SK
GEMERT
tel. 0492-362056

Na de belangrijke winst tegen MMC Weert stond de lastige uitwedstrijd tegen Gemert A1 op het programma. Someren ging met vertrouwen richting Gemert omdat ze in de ‘winning mood’ zaten zoals dat zo schitterend heet. Het weer was goed en Someren werd flink gesteund door haar aanhang dus waren er genoeg ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Toen de wedstrijd begon stond Someren vrijwel meteen onder druk. Het was met name tegenhouden. Gemert voetbalde vaak via hun boomlange spits, die de bal doorkopte of aan de voet hield. Hierdoor kon Gemert aansluiten en had Someren wat moeite met de lopende mensen. Maar Someren kwam af en toe via Hoeben en Bouwmans aan voetballen toe. Ook via links en rechts kwam Someren er soms gevaarlijk uit. De snelheid van Verdonschot werd regelmatig gebruikt en via Welten kwam er een zeer gevaarlijke kans voor de A1 uit. Verder bleef Gemert ook gevaarlijk en hadden de verdediging en de keeper van Someren het enorm druk. Mede door goede acties van beide linies stond de brilstand op het scorebord bij rust.

Someren besefte dat er wat te halen viel als het zou loeren op de counter en achterin net zo sterk bleef als in de eerste helft. Helaas zakte de moed al gauw in de schoenen want snel na rust kwam Gemert op 1-0 en op 2-0. Iedereen was teleurgesteld. Daarna was het voor Someren vooral de taak om de schade beperkt te houden. Beide teams kregen af en toe nog een kansje maar verder werd het niet meer zo spannend. Dit was zeker jammer omdat er zeker wat te halen viel. Maar door het slappe optreden in de eerste vijf minuten van de tweede helft was de eindstand 2-0 in het voordeel van Gemert.

Op de ranglijst heeft dit verlies gelukkig geen effect. Someren staat nog steeds op een keurige gedeelde 5e plek. Het gat tussen nummer 5 en 4 is echter gegroeid naar 8 punten. Wil Someren uitlopen en nog kans maken op een plek in de top 4 zal het zaterdag thuis moeten winnen tegen Scharn.