SHH 1 (zon) - SV Someren 1 (zon)

SHH 1 (zon) - SV Someren 1 (zon)

Someren speelt zespuntenwedstrijd tegen SHH

Na een korte carnavalsonderbreking hervat Someren op 18 februari de competitie tegen het Limburgse SHH, met bijna duizend leden de grootste voetbalclub van Roermond. Deze wedstrijd zou eerder op 21 januari worden gespeeld, maar werd toen afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Beide teams treffen elkaar voor het eerst in competitieverband. De groenwitten staan qua puntenaantal op gelijke hoogte met  Someren en Minor. De Somerenaren willen z.s.m. wegkomen van de onderste plaatsen en dus is een goed resultaat tegen SHH noodzakelijk.

Na de winterstop speelde Someren twee competitiewedstrijden. De blauwwitten behaalden een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen nummer twee Mierlo-Hout en een verrassende 0-1 overwinning op lijstaanvoerder Susteren. Een geweldige teaminzet en een aangepast strijdplan, waarin de ruimtes klein werden gehouden, leidden tot vier punten tegen de top twee van de klasse. “We komen er steeds beter in”, aldus Someren-coach Stef Sijbers. Het wordt zondag een zespuntenwedstrijd voor beide teams. De winnaar loopt drie punten uit, de verliezer komt op een achterstand van drie punten.

SHH (Sint Hadrianus Herten) behaalde in de afgelopen twee duels één punt tegen Valkenswaard. De wedstrijd tegen BSV Limburgia eindigde in een teleurstellende 1-4 nederlaag. De groenwitten zullen er op gebrand zijn om tegen Someren beter te presteren. Voormalig Someren-trainer Peter Verstappen was in het verleden ook trainer bij SHH en bracht die vereniging naar de tweede klasse. Onder de huidige trainer, Ruud Peters, werd de eerste klasse bereikt. Peters, zal na dit seizoen overigens afscheid nemen van de club, omdat hij niet beschikt over het vereiste trainersdiploma. Waar hebben we dat eerder gehoord?

De wedstrijd op sportpark De Wolfsberg in Herten begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sterre Bijlsma uit Best.

Wedstrijd-nummer

S.F. Bijlsma

Sportpark De Wolfsberg
Gerbergaweg 20