Someren eindigt ook tegen Volharding met lege handen - SV Someren
route |     contact |     normen en waarden
Hoofdsponsor
Kledingsponsor
Hoofdsponsor jeugd
5 sterren sponsoren

Someren eindigt ook tegen Volharding met lege handen

Someren 1 (zon)

1 - 3

Volharding 1 (zon)

Competitie

1e klasse F

Datum

29 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

J. van den Corput

Accommodatie

Sportpark De Potacker
Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

De afgelopen jaren zo hechte defensie van Someren kraakt dit seizoen van alle kanten. Voor de vierde keer dit seizoen werden drie tegentreffers geïncasseerd en na vijf duels moeten de blauwwitten zich tevreden stellen met één schamel competitiepunt.

 

Someren mist al vanaf het begin van seizoen diverse basisspelers, maar geleidelijk dringt ook het besef door dat er tactisch iets hapert. De thuisploeg was lange tijd niet minder dan Volharding en had na rust zeker uitzicht op een gelijkspel en toch ging het weer mis.

Niet voor het eerst dit seizoen kwam de tegenstander al uit de eerste de beste aanval op voorsprong. Buijssen van Volharding sneed eenvoudig door de Somerense defensie en gaf Joop Daniels een niet te missen kans; 0-1. Na een half uur spelen, werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk: Max Sonnemans gaf een afgemeten voorzet op de vrijstaande Koen de Louw, die vrij krachteloos in de handen van doelman Barten kopte.

 

Someren leek voor rust te spelen met de handrem erop, maar in de tweede helft gooide het team de schroom wat meer van zich af. Luc Bouwmans kwam pas na rust in het veld en zijn gedrevenheid betaalde zich uit in enkele kansen. Een voorzet van Luc werd door Luc van Berlo rakelings over het doel gekopt en in de 54ste minuut werd het 1-1 via Nick de Louw, die een hoekschop van Max snoeihard in de touwen kopte. Bij een 0-1 stand consolideerde Volharding de voorsprong, maar na de gelijkmaker werd meteen de aanval gezocht en ontstond een open wedstrijd. Halverwege de tweede helft schoot Buijssen een vrije trap gevaarlijk op doel. Sil Joosten voorkwam een treffer ten koste van een hoekschop. Die corner werd slecht verwerkt door de Somerense doelman en Rick Maassen hoefde de bal alleen nog maar een tikje te geven; 1-2.

Koen de Louw was daarna tweemaal dichtbij de gelijkmaker; de eerste keer schoot hij de bal rakelings over het doel en daarna kopte hij de bal vallend naast de verkeerde kant van de paal. Someren ging in de laatste tien minuten meer risico nemen en laatste man Nick de Louw schoof mee naar voren. De ruimtes werden erg groot in de slotfase en Buijssen  profiteerde daar optimaal van. Eerst raakte hij de paal, maar vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde hij alsnog de 1-3. Sil Joosten voorkwam in blessuretijd ook nog een vierde tegentreffer.

 

Volgende week speelt Someren in Nuth tegen Minor dat met 2-0 verloor van Valkenswaard en momenteel op vier punten staat.

 

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen (81 Daan van Vlerken), Max Sonnemans, Bart Hurkmans (63 Justin Hoeben), Mark Oudshoorn, Luc van Berlo, Rick Vereijken (46 Luc Bouwmans), Koen de Louw.

 

Verslag: Gerard Slegers

Foto’s: Gerard Verdonschot

Delen

Voorbeschouwing

Dinsdag 12 december 2023 - aanvang 20:00 uur Sportpark De Potacker
Someren 1 (zon)
VS
S.V. Brandevoort 1 (zon)
Lees voorbeschouwing


voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!