Blerick 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

6 september 2015 14:30

Hermus, M.J.C.

Someren – Tegen het gepromoveerde Blerick kwam de thuisclub niet verder dan een puntendeling. Na een 1-2 achterstand bij rust, kwamen de blauwwitten in de tweede helft beter voor de dag en ondanks een ondertalsituatie werd het uiteindelijk 2-2. De beide Somerense doelpunten werden gescoord door Koen de Louw.

Blerick was voor rust de iets betere ploeg. De verdediging van de gastheren had de handen vol aan het fysiek sterke aanvalsduo Willemse en Van Liempd.  Twee keer kon Someren-doelman Maarten Werts redding brengen, maar na een klein half uur was hij kansloos toen Van Liempd met een bekeken lob scoorde, 0-1. Enkele minuten later schoot Koen de Louw zijn team langszij. Hij raakte de bal niet vol, maar via de vingertoppen van de Blerick-goalie rolde de bal over de doellijn, 1-1.

Na een opeenstapeling van fouten in de verdediging kwam Someren opnieuw op achterstand. Weer was het Van Liempd, die de bal binnenkopte, 1-2.

Middenvelder Rowel Deelen kwam na rust in het team voor de geblesseerde Wesley v.d. Boomen, waarna Niels Schweren een linie doorschoof naar achter. Er was nu meer balans in het team, dat op jacht ging naar de gelijkmaker.  Schoten van Ravid Kochavi  en Maico Meulen werden echter goed gepareerd door de Limburgse keeper. Aan de andere kant bracht Maarten Werts redding op een inzet van oud-Deurnespeler Lennart Gerdes.

Een foutje in de Blerick-verdediging bracht Koen de Louw in balbezit. Hij speelde knap twee verdedigers uit en bracht koeltjes de stand op 2-2. Met nog een klein half uur te spelen, was Somerenaar Oelse Venhuizen net te laat met een tackle aan de zijlijn. Hij raakte zijn tegenstander en ontving rechtstreeks rood van scheidsrechter Hermus.

Met tien man speelden de Somerenaren sterker dan daarvoor. Ravid Kochavi en Maico Meulen kregen nog goede kansen, maar doelman Decker hield zijn team op de been.

Someren: Maarten Werts, Robin v.d. Aker, Oelse Venhuizen, Wesley v.d. Boomen (46 Rowel Deelen), Mike Kusters, Niels Schweren, Koen de Louw, Stijn Kusters, Ravid Kochavi, Salim Zeroual, Maico Meulen (82 Fabio Peters)

Foto’s: Jan v.d. Broek