Someren 2 begint competitie met zege (0-1) - SV Someren
route |     contact |     normen en waarden
Hoofdsponsor
Kledingsponsor
Hoofdsponsor jeugd
5 sterren sponsoren

Someren 2 begint competitie met zege (0-1)

Sparta'25 2 (zon)

0 - 1

Someren 2 (zon)

Competitie

Hoofdklasse HFD

Datum

25 september 2022 11:00

Scheidsrechter

M.H.M. de Haas

Accommodatie

Sportpark 't Heereind
Heereindsestraat 10
5741RB
BEEK EN DONK
tel. 0492-465162

Op bezoek bij Sparta ’25 zijn de reserves van Someren de competitie goed begonnen. In een wedstrijd waarbij de strijd meer centraal stond dan goed voetbal, waren de gasten de sterkste door een doelpunt van Bob van Zon.

Nadat ook de goed uitgeslapen Dirk Maas gearriveerd was op sportpark ’t Heereind en de gastheren last-minute toch van shirt hadden gewisseld, kon de wedstrijd beginnen. Sparta ’25 had in tegenstelling tot Someren wel een succesvol bekerprogramma achter de rug en kon de wedstrijd dus met vertrouwen tegemoet zien. Het waren echter de gasten die overrompelend aan de wedstrijd begonnen. Een gevaarlijke aanval over rechts werd gevolgd door een lage voorzet op meegelopen Sem Leenen. Toen Sem vrij op de keeper af leek te gaan, werd hij, op het oog binnen de zestien, van zijn sokken gelopen. De scheidsrechter van dienst leek echter ook onder de indruk te zijn door deze start en wuifde de situatie weg. In het vervolg pakte Sparta de draad snel op. Het probeerde voornamelijk via de balvaste spits, met veel diepgang vanuit het middenveld gevaar te stichten. Dit leidde tot twee schoten van afstand, maar doelman Wessel Pape stond op zijn post. In het vervolg ontspon zich een wedstrijd waarbij Someren met veel strijd de diepgaande spelers en daarmee de wedstrijd beter onder controle kreeg. Doordat ook de blauwwitten niet echt tot noemenswaardige aanvallen kwamen, was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

In de rust werd het een en ander doorgesproken en de verwachting was dat Sparta furieus zou starten. Niets was echter minder waar. Na een paar minuten aftasten, nam Someren het initiatief en was het wachten op een doelpunt toen de gasten meer en meer gebruik wisten te maken van de ruimte. Na eerder al gevaarlijk te zijn geworden, was het Jan Meulendijks die Bob van Zon richting het doel stuurde. Bob had de mogelijkheid om de bal af te leggen maar besloot de bal zelf achter de kansloze doelman te schieten. De gastheren moesten een tijdlang bekomen van deze tik en Someren bleef de bovenliggende partij. Dit spelbeeld bleef zo tot een kwartier voor tijd. Nu begon Sparta meer druk te zetten terwijl bij Someren de linies te veel uiteen liepen. Er werd echter nog altijd gestreden voor elke meter en dat vergoedde veel. Behoudens een kans toen de ene buitenspeler de andere vond met een prima voorzet bij de tweede paal, werd Sparta niet echt gevaarlijk. Doordat deze kans naast werd gekopt en doordat de gasten te weinig gebruik maakten van de geboden ruimte in de omschakeling, trok Someren de overwinning met minimaal verschil over de streep.

Komende zondag volgt een thuiswedstrijd tegen Venlosche Boys. Aftrap op sportpark de Potacker volgt dan om 11.00 uur.

Opstelling Someren: Wessel Pape; Joey Sonnemans (83. Dirk Maas), Jesse Welten, Karel de Lau (C), Kevin Tomassen; Bart Hurkmans, Bob van Zon, Niels van Santvoort; Rik Bukkems (62. Victor Amafina), Jan Meulendijks, Sem Leenen (74. Ties van Baars).

Delen

Voorbeschouwing

Zondag 2 april 2023 - aanvang 14:30 uur Sportpark De Potacker
Someren 1 (zon)
VS
Sportclub Susteren 1 (zon)
Lees voorbeschouwing

vsn.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!