Ongeïnspireerd Someren verliest kansloos van Deurne

5753RN
DEURNE
tel. 0493-314219

Deurne – Na een sterke competitiefase met veel overwinningen kreeg Someren vorige week al een eerste serieuze tik op de neus van laagvlieger Venlosche Boys. SV Deurne, dat de punten ook hard nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven, wreef nog wat extra zout in de Somerense wonden door met 5-1 te winnen.

Someren, de nummer vier op de ranglijst, liep op sportpark de Kranenmortel vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en kwam al snel op achterstand. Gelegenheidsback Daan van Vlerken maakte na elf minuten een overtreding op Gert Swinkels binnen de zestien en Deurne-captain Dennis Groen wist wel raad met de pingel; 1-0. Een gretig spelend Deurne, dat vrijwel ongehinderd mocht combineren, breidde de voorsprong na achtentwintig minuten uit via Redwan El Edrissi, die zijn team met een mooie volley op 2-0 bracht. Dennis Groen knalde de thuisclub binnen het half uur ook nog op 3-0. Een debacle dreigde voor Someren dat, behoudens enkele hoekschoppen, geen enkel gevaar kon stichten in de fysiek sterke Deurne-defensie. De Somerenaren ontsnapten kort voor het rustsignaal aan de 4-0 na een kopbal van Stefan van der Werf, die strandde op de lat.

Someren-coach Tim van Seggelen greep in tijdens de rust. Dévi Fondon en Maico Meulen kwamen in de ploeg voor Daan van Vlerken en Justin Hoeben, maar dat leidde vooralsnog niet tot verbetering. Binnen twee minuten scoorde Joris van den Heuvel gemakkelijk de 4-0. Net binnen het uur deed Someren iets terug via invaller Dévi Fondon. Dévi legde bal vlakbij de doellijn terug in de voeten van de inkomende Luc Bouwmans; 4-1. Terwijl Someren iets meer de aanval zocht, counterde Deurne naar 5-1 via Finn van der Steijn. Daarna kabbelde de wedstrijd langzaam maar zeker naar het einde toe. Someren was niet bij machte om serieus tegengas te geven. De afwezigheid van defensieleider Nick de Louw was uiteraard een gemis, maar vormde geen excuus, want de wel aanwezige sterkhouders bij Someren lieten het allemaal afweten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gaf arbiter Van Hoof de thuisclub nog een twijfelachtige strafschop, die door Sil Joosten werd gestopt. Someren kreeg voor de tweede keer dit seizoen een forse afstraffing van SV Deurne.

Volgende week wordt er niet gevoetbald. Op zondag 14 mei komt kampioen Wittenhorst naar sportpark De Potacker.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Daan van Vlerken (46. Maico Meulen), Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Gjalt Burger, Max Sonnemans, Justin Hoeben (46. Dévi Fondon), Joep Wijnen (70. Norbert Maas), Thijs Martens, Luc Bouwmans, Koen de Louw.

Verslag: Gerard Slegers    Foto’s: Luca Engelbracht