Someren 023 pakt de overwinning op de Valk O23

Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

De heren van Someren O23 treden vandaag aan tegen de leeftijdsgenoten van de Valk O23. In plaats
van dat de wedstrijd aanstaande zaterdag in het Valkennest wordt uitgevochten, is deze verzet naar
de donderdag avond op de Potacker in Someren. De vraag is of dat de blauwwitten dit thuisvoordeel
ook nuttig zullen gebruiken. Een ding is zeker, het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Beide
teams zijn goed gestart aan de competitie door de eerste wedstrijd te winnen.

Stipt 20:00 floot de scheidsrechter de wedstrijd op gang, vele toeschouwers hebben de weg naar de
Potacker gevonden. Beide teams beginnen de wedstrijd afwachten, zo ook Someren die in het begin
van de wedstrijd voornamelijk aftastte wat het strijdplan van de valkenaren was. Als snel kreeg
Someren meer grip op de wedstrijd, het ging meer fungeren als een defensief blok van waaruit ze
konden gaan voetballen. Dit resulteerde in enkele kansen, echter bleef een doelpunt uit. Totdat in de
27ste minuut een speler van Someren op de rand van de 16 meter naar de grond werd gewerkt, de
scheids floot voor een vrijetrap. Luc van Berlo nam plaats achter de bal en gaf een voorzet net buiten
bereik van de keeper. De inlopende Thijs Santegoed anticipeerde hier goed op en wist de bal direct
tegen de touwen te werken, en daarmee komt Someren op 1-0 voorsprong. Someren kreeg meer
grip op de wedstrijd en ging opzoek om de voorsprong uit te breiden. In de 34ste minuut wordt een
speler van Someren in het strafschop gebied neergehaald, de scheidsrechter beoordeelde dit als een
penalty welke Luc van Berlo beheerst wist te benutten en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Someren
was steeds meer aan het voetballen rondom het 16 meter gebied van de Valk. In de 44ste minuut
kreeg Someren een vrije trap die met een goed schot door Stein Deerns in de linkerbovenhoek van
de goal terecht kwam. Met een 3-0 voorsprong gaat Someren O23 de ruststand in.

Na rust komen beide teams uitgerust uit de kleedkamers, Someren neemt iets meer gas terug
waardoor de Valk meer tot voetbal komt. Echter komen ze niet veel verder dan het middenveld waar
het spel zich voornamelijk afspeelt. Zowel Someren als de Valk krijgen beide enkele kansen,
waaronder een afstandsschot vanuit de kant van Someren die tegen de lat van de goal terecht komt.
De kansen worden in de tweede helft niet goed benut, de wedstrijd eindigt in dezelfde eindstand
zoals Someren ook de ruststand in ging.

Een goede overwinning voor Someren, dat met deze overwinning met zes punten verder gaat in de
competitie. Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen SV Unitas ’59 O23 op het programma waar
Someren O23 opzoek gaat naar de volgende 3 punten. Om 16:15 wordt er afgetrapt in Eindhoven op