Veteranen: Flitsend Lierop loopt 2e helft bijna vast

5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Het had zo’n beetje de hele zaterdag geregend, dus in tegenstelling tot een echte zware soppige groene grasmat, was het kunstgras in een prima conditie voor een stevige pot voetbal.

Over de 1e helft kunnen we kort zijn; Lierop was stukken beter. We werden compleet verrast en hadden veel moeite om de bezoekers van onze helft af te krijgen. De snelheid waarmee Lierop de bal rond wist te spelen, bracht ons positiespel totaal in de war. Met als resultaat dat we met een 0-2 achterstand de kleedkamer in gingen.

In de 2e helft begon er een totaal andere wedstrijd zo leek het. Bij ons waren er enkele wissels gedaan, waardoor het spel voetbaltechnisch naar een hoger niveau werd getild en de snelheid  waarmee de bal rond ging Lierop eindelijk naar hun eigen helft duwde.

Onze jonge veteranen dwongen minuut na minuut bij de tegenstander steeds meer respect af.  We kwamen zover dat we steeds meer druk konden zetten op de verdediging van Lierop. Het gevolg was dat er bij hun gaten gingen vallen en een mooie assist van Bennie door Tim S. mooi kon worden afgerond in een aansluitingstreffer.

Wat volgde was een snelle reactie van de tegenstander. Op dit onverwacht snelle antwoord was onze defensie niet voorbereid, waardoor een 3e tegendoelpunt realiteit werd.

Vele pogingen volgden van beide kanten om de score te wijzigen in het eigen voordeel. Onze prima fluitende scheidsrechter Rene besloot uiteindelijk de eindstand vast te leggen in een 1-3 voordeel voor de mannen uit Lierop.