Heikantsebaan 19
5507PJ
VELDHOVEN
tel. 040-2542370

Veldhoven - Someren won alle eerdere ontmoetingen in Oers, maar zo eenvoudig als deze keer ging het tegen RKVVO nog nooit. Centrumverdediger Nick de Louw kopte zijn team op een 0-1 voorsprong en broer Koen bepaalde de ruststand op 0-2. Na een uur spelen, begon het bij Someren te draaien en vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Invaller Tim van den Boomen was in een klein half uur drie keer trefzeker en via Luc Bouwmans en Justin Hoeben liep Someren uit naar een 0-7 overwinning.

De gasten begonnen goed, en kwamen al na negen minuten op voorsprong toen Nick de Louw de bal binnenkopte uit een hoekschop van Luuk Hoeben. Binnen het half uur kregen Luc Bouwmans en Koen de Louw kansen om de voorsprong uit te breiden, maar doelman Verhoeven voorkwam dat met goed ingrijpen.

In de 28ste minuut had hij echter geen verweer op de inzet van Koen de Louw, die goed werd bediend door Luc Bouwmans, 0-2. Someren was nog voor rust dichtbij de 0-3: na een mooie aanval wist Devi Fondon de keeper met een geplaatst schot te verschalken, maar de bal belandde op de paal.

De start van de tweede helft was niet groots, maar na een uur spelen  maakte Tim van den Boomen (deze keer niet in de basis gestart) zijn opwachting. De jonge aanvaller zette met zijn eerste balcontact direct de 0-3 op het scorebord. Een kwartier voor tijd belandde een goede voorzet van Koen de Louw voor de voeten van Luc Bouwmans, die uithaalde en de paal trof. De rebound van Koen werd van de lijn gehaald. Kort daarna viel alsnog de vierde treffer; Niels Schweren reageerde het snelst in een scrimmage voor het doel.

Invaller Bart Hurkmans was ook nog bijna succesvol, maar zag zijn schot rakelings over het doel verdwijnen. In de slotfase vielen er nog drie doelpunten. Justin Hoeben kwam goed voor zijn verdediger en scoorde na een goed aangesneden voorzet van Koen, de 0-5. Even later was Justin de aangever en scoorde Tim van den Boomen zijn tweede treffer. Daarna bekroonde Tim zijn invalbeurt met een pure hattrick en bepaalde zo de eindstand op 0-7.

Op zondag 17 oktober speelt Someren op De Potacker tegen kampioenskandidaat Mierlo-Hout. De Houtenaren wonnen met 1-0 van Rood Wit Veldhoven en zijn nog zonder puntenverlies. Maar eerst spelen de Somerenaren donderdagavond op De Potacker een bekerwedstrijd tegen Liessel. Aanvang: 20.00 uur.

Spelers Someren: Sil Joosten, Ron van Stratum (73 Gjalt Burger), Nick de Louw, Niels Schweren, Wesley van den Boomen, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans (80 Bart Hurkmans), Max Sonnemans, Devi Fondon (63 Tim van den Boomen), Koen de Louw, Justin Hoeben.

Foto's: Jan van den Broek