Someren 1 opent seizoen met 2-1 nederlaag tegen Marvilde

...
...

2e klasse H

20 september 2020 14:30

Someren begon de wedstrijd in Veldhoven erg aanvallend. Er kwamen ook goede kansen, maar het was Marvilde dat de score opende. Nadat Someren in de 53ste minuut de gelijkmaker aangetekend had, ontstond het gevoel dat er nog meer in het vat zat, maar Marvilde dacht er anders over en hield de drie punten in Veldhoven.

Bij de start van de wedstrijd bleek Somerenaar Jeroen van de Kerkhof in de spits te staan bij Marvilde en hij zou ook nog laten zien waar hij sterk in kan zijn. De eerste twee doelkansen in de derde en in de achtste minuut waren echter voor Someren. In beide gevallen was het Thijs Martens die prima voorzetten afleverde op Koen de Louw, maar het lukte de spits van Someren niet om de bal in het doel te werken. Jeroen van de Kerkhof deed het in de twintigste minuut een stuk beter. De man, die in zijn laatste seizoen bij Someren weinig potten meer kon breken, kopte een voorzet onhoudbaar binnen. Daarna had Marvilde ook het betere van het spel. Sil Joosten moest nog een keer handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. De ruststand was dan ook 1-0.

Someren begon zonder wissels aan de tweede helft. Bij Marvilde bleef Jeroen van de Kerkhof achter in het kleedlokaal. De kopkracht bij Marvilde bleek echtere niet verloren, want in de vijftigste minuut werd een bal tegen de lat gekopt.

Kort daarna volgde weer een goede voorzet van Thijs Martens en nu was Maico Meulen er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Er werd veel energie in de wedstrijd gegooid. Dat leverde diverse gele kaarten op aan de kant van Someren, maar resulteerde niet in doelpunten. Marvilde deed het beter. Halverwege de tweede helft werd de stand op 2-1 gebracht door Mathijs de Bie die, geheel vrijstaand, de bal bij de tweede paal binnenkopte. Someren begon vervolgens diverse spelers te wisselen, maar het resulteerde niet in meer kansen of doelpunten. Marvilde-doelman Sam van Rooij had het nog het moeilijkst met een voorzet van Thijs Martens, die bijna in het doel viel. De wedstrijd werd in de slotfase nog ontsierd door een felle overtreding op Tim van de Boomen, waarvoor Robert Born de rode kaart gepresenteerd kreeg. Ook in ondertal kwam Marvilde de laatste minuten niet meer in de problemen.

Komende zondag kan Someren de eerste drie competitiepunten bijschrijven als het erin slaagt om in eigen huis te winnen van nieuwkomer Haelen.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen (Luuk Hoeben), Nick de Louw, Ron van Stratum, Gjalt Burger (Luc Bouwmans), Joost van der Velden, Maico Meulen, Max Sonnemans, Koen de Louw, Justin Hoeben (Tim van den Boomen), Thijs Martens.

Verslag: Fons Hasselman

Foto's: Gerard Verdonschot