Uitwedstrijd naar SVSH eindigt in een 2 – 2 balans

SV Someren Veteranen

31 augustus 2019 17:00

Onbekend

“Kan er even iemand anders vlaggen, want ik sta vol in de zon.”

Met groot enthousiasme werd er door onze veteranen weer een start gemaakt met het nieuwe voetbalseizoen. Seizoen 2019 – 2020, waar blijft de tijd. Zelfs op het scorebord van tegenstander was niet van welke tijd dan ook te zien.

De heren in het oranje hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Zij hadden er al enkele speelminuten opzitten. Dat was in de 1e helft ook goed te merken. In goed opgezette aanvalstactieken wisten ze regelmatig door onze verdediging heen te prikken. Een geluk dat wij Marc dan nog hebben, want hij liet ook deze keer enkele onverschrokken staaltjes van keepers kamikaze gedrag zien. Twee doelrijpe kansen werden door hem voor de voeten van de opstomende spits weggeplukt.

Met onze nieuwe, of moeten we zeggen teruggekeerde Eric van de Ven werd al meteen duidelijk dat we meer kracht konden opbouwen in onze voorhoede. Daar tellen we dan Marcel v. D. bij op en je zou zeggen dat dit de juiste match moet zijn naar succes. Het zal de hitte wel geweest zijn die ons zo nu en dan parten speelde.  Ondanks enkele mooie kansen, kregen we toch gauw genoeg een eerste tegendoelpunt te verwerken.

De Hei werd even daarna door ons tot stilstand gedwongen. Vanuit een mooie pass uit het middenveld, kon Marciano het de verdediging van SVSH moeilijk genoeg maken, zodat zij uiteindelijk balverlies leden en de bal door onze jonge spits over Remon van Wetten werd ingeschoten.

Op tijd werd er gezorgd voor een drinkpauze, want het was zelfs zo heet dat onze vlagger Dennis het op een gegeven moment wel welletjes vond en vroeg of er niemand anders kon vlaggen, omdat hij vol in de zon stond!

De drinkpauze had ons waarschijnlijk iets of wat uit het spelritme gehaald, want aan het einde van de 1e speeltijd wist SVSH een tweede tegendoelpunt te maken. Even leken we terug te slaan met een gevaarlijke kopbal van Ruud op doel, maar uiteindelijk werd het rust met een nederlaag.

Na rust leken de rollen omgekeerd. Onze opstelling was door onze coach danig gewijzigd. Na ongeveer 10 minuten werd de verdediging van SVSH het nakijken gegeven door een actie van jawel opnieuw Marciano. Met een mooi afstandsschot kreeg hij de keeper uit de Hei plat op de grond en raakte de bal hard het net.

De wedstrijd kreeg een rustig verloop, met hier en daar een mooie actie. De kop is eraf. Volgende week naar Heusden.