Veteranen: SVSomeren speelt gelijk tegen ONDO

ONDO Veteranen

7 maart 2020 17:00

Onbekend

Het basisteam voor deze wedstrijd was door onze coach zo samengesteld dat een overwinning eigenlijk eerder een feit dan toeval zou moeten zijn. Met de twee jonge veteranen  Dirk en Tim hoopte hij de verdediging van ONDO met gemak te kunnen breken.

Hier en daar wisten we tijdens de eerste helft het spel te bepalen. Met de snelheid van Edje in de spits konden er regelmatig diepe passes gegeven worden die de verdediging van de tegenstander aan het wankelen brachten. Met allerlei draaibewegingen probeerde Edwin deze wedstrijd de bal vanuit de zestien binnen de palen te krijgen. De enige die echter deze match aan het wankelen werd gebracht was Dennis, die als onze rechtsbuiten door de linksback van ONDO na een kapbeweging in het strafschopgebied tegen de kunstgrasmat gewerkt werd. Op professionele wijze had Dennis de klungelige actie van de back aangevoeld en daarmee een strafschop voor elkaar gekregen. Een eerdere strafschop was er door Martien met nauwkeurige precisie in gepoeierd. Vanwege een liesblessure van de eerste doelman trof Martien in zijn tweede poging om onze score te vergroten echter de vervangende doelman. Deze had goed opgelet bij de vorige strafschop, dus hoefde hij alleen maar in dezelfde hoek te duiken. Laat dat nou net de juiste zijn geweest.

ONDO had moeite om balbezit te houden, maar door balverlies op het middenveld en enkele meters voor onze zestien kon de spits van ONDO een laag schot op ons doel lossen, waardoor onze voorsprong al snel weer verdampt was.

Maar niet getreurd, wij hadden meer balbezit en snelheid op het middenveld met Jeroen als constante torpedo om missers te herstellen en de vaart naar voren er in te houden. Daar kwam nog bij dat na rust door onze coach gezorgd werd voor nog meer tegendruk in onze defensie met het opstellen van onze barman Marcel als laatste man en Erik v/d B. als ijzersterke rechtsback. Eigenlijk appeltje eitje!

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Hier en daar bouwde ONDO tegendruk op en bracht daarmee de spanning in de wedstrijd. De meeste dreiging werd echter door ons als thuisploeg neergezet. De ene na de andere kans deed zich voor. Alle draai, kap en pingelbewegingen kregen de bal er niet in deze keer. ONDO moest zelfs voor de 3e keer een andere keeper op gaan stellen, omdat de druk gewoon te groot werd. Een prachtig afstandsschot van Tim ging maar rakelings over het doel van de tegenstander.

Met een beetje geluk hadden we gewonnen, maar met een gelijkspel konden we ook vrede hebben.

Link naar filmmateriaal

Foto- en filmmateriaal:           Wim