Eerste wedstrijd na winterstop eindigt met wat hulp in een overwinning voor SVSH

SV Someren Veteranen

SVSH Veteranen

29 februari 2020 17:00

Onbekend

De winterstop zit er weer op! De naar voorjaarsgeur ruikende buitenlucht roept om het uitvechten van een tweede deel van ons voetbalseizoen.  Met een magere basisopstelling, waarbij onze coach uiteindelijk de beschikking kreeg over slechts 2 reservespelers gingen we de nieuwe uitdaging aan met onze voetbalvrienden uit de Hei.

Ofschoon de temperatuur overdag de lente statistieken nieuw leven inblies, werd het later op de middag wel nodig om de spieren goed op te warmen voorafgaand aan de wedstrijd. De mannen van SVSH hadden er al enige weken van wedstrijdritme opzitten. Voor ons team was deze ontmoeting de eerste kennismaking met de bal in 2020.

SVSH maakte meteen gebruik van deze stand van zaken en opende vrij vroeg in de wedstrijd de score via een goed opgezette aanval door het midden, die via een assist voor onze zestien op links werd afgemaakt.

Met wat prikacties over links en door het midden probeerden we een aanval te forceren. Ata, Erik, die overigens een knoeper van een kans kreeg en Peter S. kregen de defensie van de Hei niet op de knieën. Met wat schoten op doel wisten zij ook niet voldoende indruk te maken op de keeper van SVSH.

Iemand die wel indruk wist te maken op de eigen keeper én op het verloop van de wedstrijd was deze jongen van de redactie zelf. Om eventuele geruchten de kop in te drukken; het ging hier absoluut niet om een geval van matchfixing, hoewel het er na het zien van de zondagmorgenbeelden wél alle schijn naar had!

Na rust waren de kaarten opnieuw geschud en had onze coach wat meer snelheid in onze voorhoede opstelling gezet. Met Edje op rechts en Ata op links zou het tij gekeerd kunnen worden en zou er mogelijk een gelijkspel uit kunnen worden gesleept. Een mooi lobje van Peter S. voor de zestien op Edje had bijna de aansluitingstreffer kunnen zijn, was het niet dat Edje onderuit ging bij het aannemen van de bal en de keeper van de Hei met wat grabbelwerk als laatste de bal in bezit kreeg.

Uiteindelijk kreeg SVSH met een aanval over rechts alsnog de mogelijkheid om een 3e treffer in ons doel te forceren. Onze eerste krachtproef zat er weer op. Geen succes, maar wel weer lekker kunnen voetballen én de derde helft werd in een gezamenlijke triomfsfeer met de Hei ook weer tot een goed einde gebracht.

Link naar filmmateriaal

Foto- en filmmateriaal:           Wim