Magere revanche sterk NWC 1 – 0 SVSomeren

SV Someren Veteranen

2 november 2019 17:00

Onbekend

Op een prima verlicht hoofdveld van NWC, werd de returnwedstrijd gespeeld met als doel duidelijk te krijgen wie er nu echt de betere partij is in de telkens terugkerende kanaalderby. De voorbereidingen waren getroffen, NWC had zijn sterkste opstelling op het veld verzameld en onze coach had met wat kunst en vliegwerk weer 11 man op de mat weten te toveren.

Er hing een echter battle-sfeer in de lucht. Beide teams gunden elkaar vanaf de eerste minuut geen centimeter ruimte. Hier en daar leidde dat tot verhitte situaties, die door de prima fluitende arbiter van NWC op een professionele wijze in goede banen werden gefloten.

NWC was over het algemeen de sterker spelende ploeg op het veld. Vooral hun middenveld heerste over de spelsituaties. Veel van hun gevaarlijke counters ontstonden vanuit snel gemaakte combinaties. Als gastspelers in ons team trokken Arco en Jorg de belangrijke rol van spelverdelers naar zich toe. Via hen ontstonden vaak tegenaanvallen vanuit een door onze defensie geblokte doorbraak van NWC. Frank, Dennis, Marco en Peter wisten samen met deze jongen de Astense machine keer op keer te stuiten.

Asten merkte dat het met moeite de laatste 16 meter kon doorbreken. Eén moment van onoplettendheid in onze verdediging was voor hen echter voldoende om Marc op het verkeerde been te krijgen en hun welbegeerde openingstreffer op het scorebord te zetten. Er volgden nog meerdere pogingen om de zware nederlaag van een week geleden weg te poetsen. Een prachtig genomen vrije trap op zo’n 4 meter voor de zestien had een tweede doelpunt kunnen zijn, was het niet dat de bal door Marc met een fenomenale redding uit het uiterste puntje van de linker bovenhoek van het doel werd geplukt. Ook volgende doelrijpe aanvallen werd door Marc gekeerd.

Even later, zowat aan het einde van de wedstrijd kreeg Arco via een prima geplaatste voorzet van Edje over links nog even een reus van een kans om bijna helemaal vrij voor de keeper van NWC de gelijkmaker te scoren. Zo’n kans missen is voor een spits voer om dagen over na te denken. Volgende week tegen Bruheze weten we dus misschien of dat resultaat heeft gehad!

Link naar filmmateriaal

Foto- en filmmateriaal:           Wim