Miraculeuze reddingen van onze doelman

SV Someren Veteranen

Lierop Veteranen

12 oktober 2019 17:00

Onbekend

Of Lierop nou pech had, of wij ff meer geluk dan zij. Of het nu aan de beslissingen van de scheids lag of aan de speltactiek van beide teams. Een ding is zeker, het was een mooie pot voetbal.

Lierop begon deze wedstrijd met een wat afwachtende houding. Wij mochten de bal rond spelen en werden daarbij door hun af en toe onderbroken met scherpe counters. Dennis had een snelle tegenstander die hem genoeg werk gaf om het gat achter dicht te houden en een verkeerd berekende terugspeelbal van Marco zorgde voor paniek achterin, was het niet dat we  telkens opnieuw konden vertrouwen op het vakwerk van Marc. Op miraculeuze wijze plukte hij in deze wedstrijd niet één, niet twéé, niet drie, maar zelfs vier doelrijpe kansen voor de voeten van de spits van Lierop weg. Had Lierop dan toch een beetje pech, of hebben wij gewoon een kei goeie keeper. Dat laatste is een feit!

De kansen die er in deze wedstrijd voor beide teams voorbij kwamen werden na ongeveer halverwege de eerste helft door ons afgemaakt, doordat Marciano door de defensie van Lierop kon breken en de verdediging en de keeper mooi omzeilde.

Lierop bleef gevaarlijk druk uitoefenen en zorgde regelmatig voor spannende situaties. Een mogelijke kans voor ons kwam aan het einde van de eerste speeltijd van Marcel, onze voetballende kastelein  die de bal net voor zijn voeten zag verdwijnen door ingrijpen van de keeper van Lierop.

We bleven zoeken naar een opening in de verdediging van onze tegenstander. Door pressievoetbal werd er een nieuwe aanval opgebouwd die begon vanuit het middenveld bij onze nieuwe spits Peter. Peter passte de bal op Jeroen, die even moest zoeken naar een positie waarin we geen balverlies zouden leiden. De bal kwam bij Martien terecht, die via een prima splijtpass dwars door de drukke verdediging van Lierop Marciano vond, die op zijn beurt de bal goed voortrok en Jeroen het werk af liet maken.

De tweede helft werd er niet gemakkelijker op voor ons als thuisspelende ploeg. Lierop was het helemaal zat en zette hun spel in een versnelling hoger. Er moest flink kort gedekt worden anders gingen de snelle spitsen van Lierop er met de winst vandoor. Geen denken aan was ons devies!

Er werd flink gebattled over en weer. Lierop kreeg regelmatig kansen om een aansluiting te forceren in de wedstrijd. Het harde werken van hun spitsen mocht echter niet baten en alle aanvallen spatten uiteen op onze verdediging of onze grandioos keepende doelman! Als sluitstuk van de wedstrijd werd er nog een penalty geclaimd door de bezoekende ploeg, maar onze scheids Hans had het goed gezien, de overtreding van Peter was net buiten het strafschopgebied!

Link naar filmmateriaal

Foto- en filmmateriaal:           Wim