Nog steeds ongeslagen!

SV Someren Veteranen

7 september 2019 17:00

Onbekend

Met het idee dat de zomer nog eeuwig duurt, kwamen we bij de voetbalvelden van Heusden aan. De een in een cabriolet, de ander in een auto waar eigenlijk alles automatisch gaat behalve het gas geven en het remmen.

Met een opstelling die heel veel op die van de week ervoor leek, gingen we het veld op. Eigenlijk was het na een kwartier al duidelijk dat het een kwestie van doordrukken zou worden om de wedstrijd naar onze hand te zetten om een overwinning in de wacht te slepen. Hoewel ONDO toch ook met een zekere regelmaat onze keeper Marc zover wist te krijgen dat hij opnieuw de nodige hoogstandjes uit zijn keepershandschoenen moest toveren. Aan het begin van de wedstrijd brak de jonge spits van ONDO zelfs door onze verdediging heen en liet hij de bal met een streep op de kruising afketsen.

We kwamen dus als we eerlijk zijn af en toe ook goed weg!

Maar goed, zoals al eerder gezegd, de meeste kansen wisten wij af te dwingen. De eerste mogelijkheid kreeg Rene toen hij de bal met iets te veel effect naast het doel plantte. ONDO gaf tegendruk en probeerde een opening te zoeken op het middenveld. Daar kwam het voetballend vermogen van Marcel, de voetballende ondernemer en tevens ondernemende voetballer ons goed van pas. Hij had menige tegenaanval omgezet een offensief van onze kant.

Het eerste doelpunt viel gauw genoeg na de misser van Rene. Marciano kapte zijn tegenstander op geraffineerde wijze uit en scoorde gemakkelijk zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Rene was uit op revanche en stond precies goed voor het doel van de tegenstander opgesteld toen Marcel v. D. de bal vanuit een corner voor het doel bracht. Met een gerichte kopbeweging scoorde Rene het tweede doelpunt.

Na rust bracht ONDO meer snelheid in hun aanval. Dat veroorzaakte regelmatig situaties waarbij onze verdediging vol gas moest inzetten. Een moment van onoplettendheid van deze jongen zorgde voor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Gelukkig beschikten wij ook over voldoende, of beter gezegd meer dan voldoende snelheid in de voorhoede, zodat een 3e treffer niet lang op zich liet wachten. Onze jongste speler Marciano tekende voor de 3 -1 overwinning.

Foto- en filmmateriaal: Wim

Tekst : Marcel