3 - 1

Bavel VR1

Hoofdklasse B

17 november 2019 12:30

Na 5 nederlagen hebben de vrouwen van Someren/NWC weer eens een wedstrijd winnend afgesloten. Op het eigen sportpark de Potacker werd er met 3-1 gewonnen van VV Bavel.

In de eerste helft werden de toeschouwers niet getrakteerd op goed voetbal. Wel wisten beide teams er een echte strijd van te maken met veel beleving. Het was duidelijk dat voor beide ploegen de drie punten meer dan wenselijk waren, om zo de aansluiting met de middenmoot te vinden. Voor beide doelen werden enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar tot echt uitgespeelde kansen wisten beide teams niet te komen.

In het tweede bedrijf wist de thuisploeg al vroeg op voorsprong te komen. Kim Bankers werd over de rechterflank diep gestuurd en met een bekeken voorzet, wist zij Hieke Verhagen te bereiken die haar ploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Lang konden ze er niet van genieten, want binnen 3 minuten kwamen de groenhemden door te slap ingrijpen  alweer langszij. Het was de Bavelse Marès Beekers die veel te vrij van afstand mocht uithalen en zo de stand weer gelijk wist te trekken.

Hierna volgde een fase waarin de gasten sterker werden. Met fysiek spel en een enorme winnaarsmentaliteit bleef Someren/NWC op de been. Beide ploegen gingen vol voor de winst en Someren/NWC was vandaag de meest gelukkige ploeg. Bavel kreeg de bal niet goed weggewerkt uit de defensie en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Kim Bankers, die Someren/NWC op voorsprong schoot. Hierna leek de ban gebroken. Bavel ging in de slotfase meer risico nemen om nogmaals langszij te komen, maar het fusieteam wist zich in deze fase goed staande te houden. In het slot wist Lotte van Mourik de wedstrijd te beslissen. Met haar doelpunt zette ze de eindstand van 3-1 op het bord.

Een gelijk opgaande strijd, met Someren/NWC vandaag als meest gelukkige ploeg. Een overwinning die welkom en verdiend was voor Someren/NWC. In een moeilijke fase is het team erin blijven geloven en bleef het hard werken. Dit werd nu beloond.

Volgende week reist Someren/NWC af naar Amsterdam. Daar moeten onze meiden het gaan opnemen tegen de rode lantaarndrager Buitenveldert. Een ploeg, die op dit moment verrassend laag staat in de competitie, met meiden die topklasse niveau hebben gespeeld. We mogen deze ploeg niet onderschatten en er zal weer 90 minuten gestreden moeten worden om een resultaat mee te nemen vanuit de hoofdstad.

Aftrap van deze wedstrijd is om 14.00 uur op Sportpark Buitenveldert in Amsterdam.