4 - 2

Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

21 oktober 2018 14:30

Someren- Na een prima eerste helft met twee uitstekende doelpunten, was het spelniveau na rust beduidend lager. Braakhuizen kwam terug tot 2-2, maar in de slotfase trok Someren de overwinning alsnog naar zich toe. Voor het team van Dominik Vergoossen was het de tweede winstpartij en voor Braakhuizen de eerste nederlaag van het seizoen.

In een attractieve eerste helft nam Someren van meet af aan het initiatief. Er werd veel druk gezet op de tegenstander en direct en snel gespeeld. Al in de vierde minuut leverde dat de eerste doelkans op. Na een goede voorzet van Fabio Peters miste Freek van Bussel de juiste richting. Een paar minuten later was het wel raak. De sterk spelende Wesley v.d. Boomen, die steeds mee opkwam en kwistig met goede voorzetten strooide, bracht Luc Bouwmans in stelling en die kopte onberispelijk raak; 1-0. Kort hierna mocht Someren zich gelukkig prijzen dat scheidsrechter Ooms een overtreding in de zestien wegwuifde.

Halverwege de eerste helft leek Fabio Peters de Somerense score te verdubbelen, maar na een goede voorzet van Koen de Louw kopte hij de bal in het zijnet.

De eerste kans van Braakhuizen na een half uur spelen, was meteen raak. Anthony de Haan speelde zich vrij op rechts en legde de bal voor het doel. Het was onduidelijk of Mike de Mey scoorde of dat een Somerense speler de bal nog beroerde, maar het leverde wel de onverwachte gelijkmaker op; 1-1. Nadat Wesley v.d. Boomen geblesseerd uitviel, maakte Mike Verdonschot zijn opwachting en dat deed hij heel verdienstelijk. Na een snel uitgevoerde aanval via Koen de Louw en Freek van Bussel schoot de Somerense invaller zijn team met een fraai doelpunt opnieuw op voorsprong; 2-1.

Het niveau van de tweede helft viel tegen. Het spel werd onrustiger met veel onnauwkeurige passes en nauwelijks nog pressie. Geleidelijk aan namen de roodzwarten het initiatief over. Twaalf minuten voor tijd bracht invaller Remco van Wetten zijn team -na vermeend buitenspel-  op gelijke hoogte, 2-2. In de slotfase kwam Justin Hoeben in het veld en dat bleek een gelukkige keuze. Hij legde bal uit een vrije trap namelijk keurig op het hoofd van Koen de Louw, die doelman Van Tilburg het nakijken gaf, 3-2. In blessuretijd kwam Someren ook nog op 4-2 toen Freek van Bussel vrij op het doel af kon gaan. Onzelfzuchtig legde hij de bal breed op Justin Hoeben, die alleen nog  maar een laatste zetje hoefde te geven. Daarna was de wedstrijd definitief gespeeld.

Someren: Maarten Werts, Wesley v.d. Boomen (38 Mike Verdonschot), Robin v.d. Aker, Oelse Venhuizen, Mike Kusters, Joost v.d. Velden (80 Justin Hoeben), Koen de Louw, Salim Zeroual (68 Niels Schweren), Freek van Bussel, Luc Bouwmans, Fabio Peters.

Foto’s: Gerard Verdonschot

Zondag 21 april 2024 - aanvang 14:30 uur Sportpark De Potacker