1 - 3

2e klasse F

24 maart 2019 14:30

J.W.J. (John) Swaanen

Na 2 nederlagen wilde Someren wel weer eens een overwinning vieren. Toch zag het daar lang niet naar uit. Beerse Boys scoorde in de 5e  minuut de 1-0. Dit was ook de ruststand en het duurde tot de 76e  minuut alvorens Someren iets terug deed. Hierna nam Someren het initiatief over van Beerse Boys en werd er nog 2 maal gescoord.

Vanaf het begin signaal liet Beerse Boys zien wat het wilde. Someren snel onder druk zetten en het spelen onmogelijk maken. Dit deed Beerse Boys met veel inzet. Voetballend was het erg moeilijk om op dit veld goede combinaties  op de mat te leggen. Het was dan ook Daan Mulders die al in de 5e  minuut doelman Maarten Werts kansloos liet,  toen hij een vrije schietkans kreeg, 1-0. De inzet van Beerse Boys bleef groot en zij kregen ook nog enkele goede kansen. Het duurde tot de 25e  minuut,  alvorens Someren een uitgespeelde kans kreeg. Justin Hoeben opende op Mike Kusters en zijn voorzet werd door Koen de Louw net over het doel gewerkt. Ook een voorzet van Wesley van den Boomen werd net naast gekopt door Pascal Loomans. Maar kort voor de rust kreeg Beerse Boys de grootste kans op de 2-0. Een inzet werd nog gekeerd door doelman Maarten Werts, maar de bal belandde voor de voeten van Pim Vingerhoets. Hij schoot voor open doel over.

Someren begon onveranderd aan de 2e helft. Beerse Boys bleef Someren op dezelfde manier te bestrijden. En met succes. Er kwamen nog wel enkele kansen voor Beerse Boys, maar die bleven zonder succes.  Zowel Maarten Werts als Niels Schweren wisten erger te voorkomen. In de 62e  minuut werd er gewisseld. Eerst kwamen Thijs Martens en Guillion Leyten in het veld en even later kwam ook nog Max Sonnemans binnen de lijnen. De wissels zorgden er voor dat Someren grip op de wedstrijd kreeg. Het was Thijs Martens die de bal op het hoofd van Salim Zeroual legde en deze zorgde middels een kopbal voor de 1-1. In de 78e  minuut was het Mike Verdonschot die de 1-2 op zijn schoen had, maar doelman Rob Wilborts wist dit te voorkomen. Het bleek echter uitstel,  want toen Thijs Martens op avontuur ging in de 16, ontstond er een scrimmage voor de goal van Beerse Boys en was het Max Sonnemans die de 1-2 binnen schoot.
Enkele minuten later ging Koen de Louw alleen op de doelman af. De lob van Koen kon hij ternauwernood nog aantikken, waardoor de bal voor de voeten van Salim Zeroual viel. Hij schoot de 1-3 binnen.

De uislag was misschien wat geflatteerd, maar daar kon Someren niet mee zitten. De overwinning was binnen en de 3 punten gingen mee in de bus, terug naar Someren.

Verslag : Fons Hasselman
Foto's : Gerard Verdonschot